16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCosmin Cruşoveanu: Sper să jucăm cu FC Universitatea

Cosmin Cruşoveanu: Sper să jucăm cu FC Universitatea

Unul dintre pilonii formaţiei FC Olt Slatina, Cosmin Cruşoveanu (foto), speră ca incertitudinea de la FC Universitatea Craiova să se risipească şi să se joace partida de sâmbătă, de la ora 11.00, de pe stadionul „1 Mai“, din cadrul etapei a 15-a a Ligii a II-a.
„Am jucat la Gaz Metan CFR Craiova şi ştiu foarte bine ce înseamnă FC Universitatea, de aceea nu pot să mă bucur de ceea ce se întâmplă acolo. Noi, jucătorii care activăm la Slatina, vrem să se joace acum acest meci, nu peste nu ştiu cât timp sau să-l câştigăm la masa verde. Am înţeles că nici nu au cum să reprogrameze jocul dacă s-ar amâna cumva, calendarul competiţional fiind şi aşa foarte încărcat. Sincer, nu vreau să cred că ne-am pregătit ca proştii două luni ca să nu jucăm. Indiferent de rezultat, trebuie să jucăm şi să ia cele trei puncte cine merită. Acum joc la Slatina şi e normal să vreau să prindem play-off-ul, dar nu datorită necazurilor altor echipe, ci să ne câştigăm acest drept pe teren“, a spus fundaşul Cosmin Cruşoveanu, pentru GdS.

Craiovenii,
într-o situaţie delicată

Oficialii grupării din Bănie îşi pun mari speranţe că vor reuşi să amâne primele două dispute din campionat, juriştii clubului şi avocaţii înaintând o cerere în acest sens ieri-dimineaţă la FRF, invocând „situaţia de forţă majoră“.
„Această situaţie de forţă majoră se referă la lucruri într-adevăr grave, cum ar fi  un accident cu autocarul sau îmbolnăvirea subită a grupului de jucători, mai exact toxiinfecţie alimentară, nicidecum la nişte probleme de organizare internă, cum este cazul celor de la FCU. În situaţia accidentului rutier, Doamne, fereşte!, se ia în calcul şi distanţa până la locul desfăşurării partidei, iar din Craiova la Slatina sunt aproximativ 50 km… Cum jocul a fost deja programat, trebuie să se dispute, el neputând fi amânat nici cu acordul celuilalt club. O astfel de înţelegere între echipe este luată în calcul doar cu zece zile înainte de programarea etapei şi, bineînţeles, să fie justificată, una dintre motivaţii putând fi selecţionarea unui jucător la una dintre reprezentativele României“, a explicat un bun cunoscător al regulamentului FRF, pentru GdS.
Cunoscând toate acestea, conducerea FCU a afirmat neoficial că ar merge şi cu opt jucători la acest joc, numai ca să nu primească „neprezentare“. Rămâne de văzut dacă vor reuşi să strângă atâţia jucători, ţinând cont că finanţatorul Adrian Mititelu nu s-a sinchisit ieri să cheme fotbaliştii la dialog, pentru a le prezenta un plan de redresare. „Sunt acasă acum şi mă gândesc la situaţia în care ne aflăm. Nu am primit nici un semn de la domnul Mititelu, iar asta nu e OK. Nici măcar ca să ne mintă. Glumesc acum, dar dânsul e lipsit de soluţii, iar noi nu suntem dispuşi să ne lăsăm iarăşi duşi de nas şi nu vom intra pe teren nepregătiţi, ca să fim umiliţi. Dacă am face asta, lumea tot pe noi ne-ar judeca. Trebuie să se aleagă cumva. Noi avem telefoanele deschise“, a declarat Mădălin Ciucă, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS