15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFevronia Ion caută noua generaţie de arbitri

Fevronia Ion caută noua generaţie de arbitri

Doamna arbitrajului doljean, profesoară la Liceul „Traian Vuia“ din Craiova, Fevronia Ion a sărbătorit ieri prin muncă împlinirea vârstei de 52 de ani şi, cel mai probabil, la sfârşitul acestei săptămâni, va organiza o petrecere. Vorbind pentru GdS despre obiectivele pe plan profesional, unul dintre ţelurile Fevroniei Ion, vicepreşedinta arbitrilor doljeni, va fi promovarea celor mai talentaţi cavaleri ai fluierului spre primele eşaloane. A fost prima femeie-asistent FIFA şi acum vrea să revitalizeze arbitrajul doljean.
Flaviu Dincă: La mulţi ani, sănătate şi să vi se împlinească toate dorinţele! Cum sărbătoriţi împlinirea frumoasei vârste?
Fevronia Ion: Mulţumesc! Sărbătoresc în linişte. Sunt la şcoală şi probabil în weekend voi avea invitaţi.
F.D.: Ce vă doriţi pentru viitor?
F.I.: În primul rând, trebuie să spun că nu contează prea mult vârsta cronologică, ci doar cea biologică. Dacă din punct de vedere cronologic am ajuns la o vârstă înaintată, biologic, mă simt bine şi pot să realizez multe.
F.D.: Totuşi, ce planuri aveţi? Sunteţi şi vicepreşedinte a Comisiei Judeţene de Arbitraj Dolj.
F.I.: Încercăm să promovăm cât mai mulţi arbitri tineri. Când activam eu, erau foarte mulţi cavaleri ai fluierului din Dolj la loturile A şi B, iar acum sunt doar trei.

Momentan, mergem
pe promovarea băieţilor

F.D.: Cum pot fi atraşi tinerii spre arbitraj?
F.I.: Am descoperit deja foarte mulţi tineri talentaţi şi sperăm că vor confirma. Îi testăm şi sperăm că vor ajunge acolo unde ne dorim cu toţii. La sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie vor începe testele fizice şi teoretice.
F.D.: În ultimii ani, reprezentantele sexului frumos şi-au făcut simţită prezenţa pe terenul de fotbal. Este mai uşor pentru fete să ajungă sus fiind concurenţa mai mică?
F.I.: Unele fete sunt foarte talentate, însă vă pot spune, cu siguranţă, că este mult mai greu pentru fete decât pentru băieţi să confirme. Sunt multe fete în eşaloanele B şi C care arbitrează. Este falsă ideea că la fete se ajunge mai uşor sus decât în cazul băieţilor. Momentan, noi mergem pe promovarea băieţilor pentru că avem de unde alege.
F.D.: Apropo de băieţi, sunteţi mulţumită de arbitrajele din acest sezon din judeţ?
F.I.: Din păcate, nu prea pot să fac o comparaţie pentru că nu ştiu ce s-a întâmplat în anii trecuţi. Suntem mulţumiţi şi chiar încercăm să îi promovăm cât mai mult. De exemplu, la Memorialul „Ion Oblemenco“, cu excepţia lui Adrian Popescu, ceilalţi erau arbitri asistenţi tineri, de perspectivă, şi s-au descurcat destul de bine.
F.D.: Mai sunt interesaţi tinerii de arbitraj?
F.I.: Ştiţi cum este… în arbitraj e ca şi în dragoste: este nevoie de doi. Este greu să vină singuri la şedinţe, la pregătire. Dacă sunt ispitiţi de alţi colegi, atunci vin şi ei. Suntem conectaţi la tot ceea ce se întâmplă şi încercăm să implementăm ceea ce apare la nivel naţional şi internaţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS