5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii înfruntă Dinamo în Cupă

Craiovenii înfruntă Dinamo în Cupă

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova debutează astăzi în Cupa României, elevii lui Dan Pascu urmând să întâlnească, de la ora 17.00, în deplasare, rivala tradiţională Dinamo Bucureşti în meciul tur. Partida retur este programată pe 5 martie, în Bănie.
Jocul din Capitală este într-un moment nepotrivit pentru Laurenţiu Vînătoru şi colegii săi, care în weekend vor disputa un meci extrem de important în campionat, la Ştiinţa Explorări Baia Mare.
O victorie pe terenul echipei din judeţul Maramureş ar însemna enorm pentru alb-albaştri. Vicecampionii ar încheia sezonul regulat pe locul doi, ceea ce presupune numai lucruri bune, şi anume: vor sta în primul tur din play-off, urmând să intre în lupta pentru medalii în semifinale. Clasarea în primele patru locuri la finalul sezonului înseamnă calificarea într-o cupă europeană.
Voleibaliştii craioveni au avut un program infernal în ultima perioadă şi resimt oboseala. Numai în ultimele şapte zile, jucătorii au disputat trei meciuri, dintre care două în deplasare, la Dej (miercuri) şi Constanţa (duminică). Deplasarea la malul mării a fost la nici 24 de ore de la partida disputată de craioveni pe teren propriu, cu Şimleul Silvaniei. SCM-U a câştigat toate cele trei jocuri, continuând seria de nouă meciuri fără înfrângere.

Pascu ar menaja titularii

Delegaţia craioveană pleacă astăzi spre Bucureşti, iar antrenorul Dan Pascu încearcă, pe cât posibil, să menajeze titularii, aşa cum a încercat şi în meciul de duminică, cu echipa campioană, CVM Tomis Constanţa. „Meciul cu Dinamo nu cade în momentul potrivit pentru noi. Ne concentrăm asupra partidei din campionat, de sâmbătă, cu Baia Mare. De aceea vom încerca să ajutăm jucătorii de bază să nu cedeze fizic pentru că avem nevoie de ei la capacitate maximă în meciul cu Explorări Baia Mare. Cu Dinamo, chiar dacă nu vom câştiga acolo, avem şansa să ne impunem la Craiova în retur. Obiectivul nostru pentru Cupă este calificarea la turneul Final-Four. Pentru asta trebuie să eliminăm pe Dinamo“, a declarat Pascu, pentru GdS. Craiova şi Dinamo s-au întâlnit de două ori în acest sezon, oltenii câştigând ambele dispute din turul şi returul campionatului.
Revenind asupra meciului de la Constanţa, unde SCM-U s-a impus cu scorul de 3-1 în faţa echipei a doua a clubului de la malul mării, antrenorul oltenilor a spus că meciul a fost oarecum ciudat: „Şi eu am început cu rezervele şi ne-a costat un set, apoi am băgat titularii. Singura chestie care mă nelinişteşte este faptul că jucătorii mei nu se mobilizează în faţa unor adversari mai slabi“.
Programul Campionatului Diviziei A1 s-a comprimat foarte mult pentru că debutul sezonului a avut loc cu o întârziere de trei săptămâni, din cauza acţiunilor diferitelor echipe naţionale, apoi, în luna ianuarie, s-a mai amânat o etapă din cauza ninsorilor abundente şi a drumurilor impracticabile. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS