8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdi Neagu a ajuns la 16 recorduri

Adi Neagu a ajuns la 16 recorduri

Atleţii craioveni se evidenţiază la mai toate concursurile la care iau startul. Aşa s-a întâmplat şi în urmă cu câteva zile, când la Campionatul Municipal de sală Masters, trei alergători olteni au urcat pe podium şi doi dintre ei au obţinut rezultate deosebite, stabilind noi recorduri naţionale.
Adrian Neagu şi Mircea Alexandrescu, legitimaţi la CS Universitatea Craiova, au câştigat fără probleme probele în care au luat startul. Neagu a concurat la +60 de ani, câştigând două probe, cu record naţional: săritura în lungime, cu performanţa de 5,73 metri şi 60 de metri plat (7 secunde, 94 de sutimi. Adrian Neagu va concura luna viitoare la Mondialele de sală, unde speră să obţină tot medalie de aur. „Cu cele două recorduri am atins pragul de 16 recorduri, deţinute la categoriile de vârstă 50, 55 şi 60 de ani, în probe de sprint, sărituri, lungime şi triplusalt. În 2013 am trecut la categoria 60+ şi am câştigat Jocurile Mondiale, la săritura în lungime, cu 5,57 metri. Acum am sărit 5,73 la Bucureşti, ceea ce reprezintă cea mai bună performanţă mondială. Majoritatea participanţilor nu trecuseră de cinci metri, singurul care a reuşit asta a fost un neamţ, cu o săritură care a măsurat 5,38 metri“, a spus ieri Adrian Neagu, pentru GdS.
Antrenorul Mircea Alexandrescu (categoria +40 de ani) a luat startul în proba de 1.500 metri şi cu timpul 4:17,81 a realizat un nou record naţional.
Al treilea craiovean medaliat cu aur a fost Dumitru Călina, de la CSM Craiova, care a câştigat proba de 3.000 de metri, la categoria de vârstă +55 de ani. Pentru că promovează mişcarea şi pentru rezultatele obţinute în 2013, Dumitru Călina a mai primit săptămâna trecută la „Gala Premiilor Athletic Cardio Club“ o diplomă şi medalia „Meritul Sportiv“. La eveniment a fost prezentă şi multipla campioană mondială şi olimpică Gabriela Szabo. ACC este clubul medicilor cardiologi din România.
Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS