8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDora Mustăţea: Visul meu este să boxez în Polivalentă

Dora Mustăţea: Visul meu este să boxez în Polivalentă

Pugilista craioveană Dora Mustăţea, proaspătă campioană naţională la senioare, speră că anul acesta va urca în ring în Sala Polivalentă din Bănie. Dora şi-a propus să câştige o medalie la Campionatul European, care se va desfăşura la Bucureşti, în luna mai.

După ce toată iarna s-a antrenat prin zăpadă, în Parcul „Nicolae Romanescu“, pugilista craioveană Dora Mustăţea a cules, la sfârşitul săptămânii trecute, roadele muncii sale. Eleva lui Ion Dragomir a devenit campioană naţională la senioare, categoria 51 kg. Competiţia s-a desfăşurat la Bistriţa, iar Dora, care are dublă legitimare CFR Marfă IRLU Craiova – CSM Bistriţa, a avut parte de o susţinere puternică. Au încurajat-o colegii şi colegele de la clubul bistriţean, dar şi oameni din lumea boxului care au venit de la Craiova.
„A venit un coleg mai mic de club din Craiova, Bambi îi zicem noi, dar îl cheamă Alexandru Badea, însoţit de maestrul Vasile Fîntînă. L-am auzit pe Bambi cum mă încuraja, iar la final maestrul Fîntînă m-a felicitat“, a spus ieri proaspăta campioană.
Dora a disputat două meciuri şi s-a impus în ambele la puncte, primind medalia de aur, tricoul de campioană şi diplomă. În ambele meciuri a avut parte de adversare valoroase, Lidia Ion (Călăraşi) – în semifinale, apoi Melinda Pantiş (Steaua – Voluntari) – în finală.
„Partida cu Lidia Ion, dublă medaliată la Campionatul European, care a întrerupt un an activitatea devenind mămică, a fost considerată de cei prezenţi ca fiind cea mai spectaculoasă de la acest Campionat Naţional. Dora a mai boxat cu Lidia acum trei ani, tot în finala Campionatului Naţional, iar sportiva din Călăraşi s-a impus cu 2-1. Acum, Dora şi-a luat revanşa, iar în finală s-a impus fără emoţii în faţa unei fete care a urcat de la categoria 48 la 51. A primit felicitări de la antrenorul federal Vali Vrânceanu, care i-a spus că a practicat un box curat, cu reveniri. A boxat inteligent, nu a luat pumni, în condiţiile în care alte fete aveau feţele pline de sânge când au coborât din ring. Unele au şi leşinat după aflarea deciziei. Titlul de campioană nu este surprinzător pentru noi, deoarece sportiva s-a pregătit serios pentru acest concurs“, a explicat ieri, pentru GdS, antrenorul Dorei Mustăţea, Ion Dragomir.
Primită cu căldură la Bistriţa, pugilista, în vârstă de 22 de ani, a mărturisit că şi-ar dori să urce în ring şi în Polivalenta din Bănie, arenă în care merge frecvent, de câte ori Asociaţia Pro EFS Craiova, din care face parte, strânge fonduri pentru scopuri umanitare.
„Visul meu este să boxez în Polivalentă. Am fost la gala MMA din luna ianuarie şi am văzut cât a contat pentru Sorin Tănăsie şi ceilalţi luptători de la Power Gym faptul că cei din tribune i-au încurajat şi le-au scandat numele“, a spus sportiva.
Prin cucerirea medaliei de aur, Dora Mustăţea a devenit titulara categoriei 51 kg la lotul naţional şi urmează să participe la mai multe acţiuni sub comanda antrenorului Adrian Lăcătuş. România va găzdui în luna mai, la Bucureşti, Campionatul European de box feminin, iar Dora speră într-o medalie. „Am mai fost la două Campionate Europene, la care am luat locul cinci, acum mi-aş dori să iau medalia de bronz“.
Antrenorul Ion Dragomir şi-ar dori ca sportiva să poată aduce medaliile doar în visteria Craiovei, dar deocamdată nu este posibil acest lucru: „Deoarece la CFR nu putem să-i oferim nimic acestei fete, în urmă cu câteva luni am acceptat să facem dublă legitimare cu Bistriţa, pentru ca Dora să primească o indemnizaţie de 300 de lei. Acum sportiva este ofertată de mai multe cluburi din ţară, dar noi am vrea să aducă glorie Craiovei“.
Studentă în anul III la FEFS Craiova, Dora îşi doreşte să devină antrenoare sau poate profesor de sport, şi a ţinut să mulţumească pentru sprijinul oferit decanului Marian Dragomir, dar şi celorlalţi profesori. Noua campioană nu i-a uitat pe colegii din sala de antrenament de la CFR.
Craiova a mai avut o reprezentantă la Campionatul Naţional, pe Irina Alexe, de la CSM, sportiva pregătită de Constantin Buzduceanu obţinând medalia de bronz la categoria 54 kg.

Medalii şi în Mehedinţi, Gorj şi Olt

Şi alte cluburi din Oltenia au avut sportive pe podium. CSM Drobeta Turnu Severin a obţinut la Bistriţa cinci medalii: două de aur, una de argint şi două de bronz. Campioane naţionale au fost Ionela Ungureanu la categoria 63 de kilograme şi Mirela Zaharescu la categoria 60 de kilograme. Denisa Pârvănescu a obţinut medalie de argint, iar surorile Lazăr – Nicoleta (cat. 60 kg) şi Ştefania (cat. 57 kg) au obţinut locul trei. 

CS Pandurii Tâgu Jiu a avut două medaliate cu argint, Maria Ivaşcu (junioare, 60 kg), Roxana Pătraşcu (senioare,69 kilograme), iar pe treapta a treia a podiumului au urcat Cătălina Muraru (senioare, 75 kg) şi Elena Diţă (tineret, 54 kg).
De la Slatina au urcat pe podium patru pugiliste. Luminiţa Turcin (+81 kg, senioare) şi Florina Radu (75 kg, senioare) au câştigat medalia de aur, iar Lenuţa Stan (75 kg, junioare) şi Gabriela Radu (81 kg, senioare) au fost finaliste, plecând acasă cu argintul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS