11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBuşcă, record personal la Istanbul

Buşcă, record personal la Istanbul

Atletul Marius Buşcă, de la CSM Craiova, a fost aproape să cucerească o medalie la Campionatul Balcanic indoor de la Istanbul (Turcia). Luna aceasta, Buşcă şi-a trecut în palmares primul titlu de campion naţional la individual, seniori, şi a luat startul în proba de 3.000 de metri la Balcaniadă. Alergătorul oltean a încheiat cursa pe locul patru, realizând un record personal, 8:24,88. Marius a fost la o secundă şi jumătate distanţă de locul trei, ocupat de un sârb.
„Am fost un pic timorat la început, deoarece sala era mult mai spaţioasă decât a noastră de la Bucureşti. În timpul cursei am încercat să fac ce stabilisem înainte. Ştiam că voi lupta cu un sârb, pentru locul trei, dar nu am mai reuşit să-l prind până la final. Sunt mulţumit că am realizat record personal, am ocupat locul doi cu echipa României, contribuind şi eu cu 12 puncte“, a spus Marius.
Severineanca Ancuţa Bobocel a revenit cu medalie de argint de la Istanbul, în proba de 1.500 metri (4:18,24). La Istanbul a concurat şi Florina Pierdevară, de la CS Universitatea Craiova, la 800 de metri, dar HC (în afara competiţiei), clasându-se pe locul trei.
Delegaţia României a obţinut la Campionatul Balcanic zece medalii (patru de aur, trei de argint, trei de bronz), clasându-se pe primul loc în clasament la feminin şi pe locul doi la masculin din 15 ţări participante.
Un alt reprezentant al CSM Craiova, Ioan Piţigoi, a obţinut medalia de aur în cursa de 60 de metri, la Campionatul Naţional de sală, juniori I, de la Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS