17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVicecampionii nu mai pot pierde locul trei

Vicecampionii nu mai pot pierde locul trei

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au câştigat cu 3-0 meciul cu Şimleul Silvaniei, şi cu o etapă înainte de intrare în play-off şi-au asigurat locul trei la finalul sezonului regulat. Aseară, oltenii au câştigat şi restanţa cu campiona, Tomis Constanţa, cu 3-1, şi au urcat pe locul doi.

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova nu a cedat nici un set în disputa cu Phoenix Şimleul Silvanei, în partida disputată sâmbătă, în Sala Polivalentă din Bănie, în cadrul penultimei runde din returul Diviziei A1.
Vicecampionii au câştigat fără probleme primul set, cu 25-15, şi ar fi putut încheia repede socotelile, dar în seturile următoare jucătorii lui Dan Pascu s-au relaxat, permiţându-le oaspeţilor să emită pretenţii la câştigarea unui set măcar. Astfel, seturile doi şi trei au fost foarte disputate, dar Laurenţiu Lică şi colegii lui au reuşit să le câştige, cu 25-23 şi 28-26.
În ultimul set, şimleuanii au condus ostilităţile, dar oltenii, susţinuţi de aproximativ 300 de spectatori, şi-au revenit la timp şi au închis meciul.
În ciuda victoriei, antrenorul Dan Pascu s-a arătat nemulţumit de greşelile copilăreşti comise de elevii săi. În acelaşi timp, crede că jocul, cu răsturnări de scor şi finaluri de set disputate, a fost pe placul spectatorilor.
„Astăzi nu mă aşteptam să avem un meci atât de greu. S-a demonstrat încă o dată că atunci când jucăm cu echipele mai slabe ne este greu să ne concentrăm. Ne-am complicat singuri jocul. Am câştigat în prelungiri setul doi şi mai ales setul trei. Până la urmă, pentru public a fost frumos. Am creat suspans, spectacol, dar eu sunt foarte nemulţumit de evoluţia jucătorilor, de faptul că nu au reuşit să se concentreze, nu au fost serioşi de la început până la sfârşit“, a spus antrenorul SCM-U Craiova.
Prin victoria de trei puncte cu Şimleu, formaţia craioveană şi-a consolidat locul trei la finalul returului, iar în play-off va înfrunta echipa de pe locul şase, având avantajul că va disputa două meciuri pe teren propriu.
Imediat după încheierea partidei de sââmbătă, voleibaliştii din Bănie s-au urcat în autocar şi au plecat la Constanţa, acolo unde ieri-seară au disputat un meci restant în compania campioanei CVM Tomis şi s-au impus cu scorul de 3-1 (25-16, 25-23, 23-25, 25-17). După acest scor, craiovenii au urcat pe locul doi. „Era imposibil de ales o dată mai potrivită. Trebuia să încheiem toate meciurile până pe 5 martie şi cea mai bună variantă era duminică, 23 februarie“, a explicat Pascu.
După meciul de la Constanţa, alb-albaştri vor reveni acasă, iar ieri vor pleca din nou la drum, spre Bucureşti, acolo unde o zi mai târziu vor înfrunta Dinamo Bucureşti, în meciul tur din faza a doua a Cupei României. Returul este programat pe 5 martie, la Craiova, iar echipa care se va impune după două manşe se va califica în Final-Four-ul Cupei.

Fetele, bătute repede de Târgovişte

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova nu a reuşit să ia nici un set în confruntarea de pe teren propriu cu nou-promovata CSM Târgovişte, revelaţia acestui campionat. Partida s-a desfăşurat sâmbătă, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, iar formaţia oaspete, încurajată de un grup numeros de suporteri, s-a impus cu scorul de 3-0 (25-19, 25-17, 25-12), într-un joc din cadrul etapei a 21-a din Divizia A1. În ultima etapă din retur, SCM-U Craiova, care se află pe locul opt, cu 25 de puncte, va juca în deplasare, cu Alba Blaj (locul doi). Până atunci, Sorina Buz şi colegele sale mai au de disputat un meci restant, la Piatra Neamţ, pe 26 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS