14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii n-au putut opri invincibilitatea clujenilor

Craiovenii n-au putut opri invincibilitatea clujenilor

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a suferit, sâmbătă, al optulea eşec stagional, fiind învinsă, în deplasare, de „U“ Mobitelco Cluj, formaţie invincibilă pe teren propriu în acest sezon. Ardelenii s-au impus cu scorul de 96-86 (17-23, 30-19, 29-22, 20-22), partida contând pentru etapa a 19-a din Liga Naţională.
SCM-U Craiova a dominat jocul în primul sfert, descurcându-se excelent şi în debutul celui de-al doilea, când a avut un avans de 14 puncte, scor 33-19. Clujenii au revenit, au egalat în minutul 18 (42-42), iar la pauza mare conduceau cu 47-42. Uşor-uşor, gazdele şi-au mărit avantajul, oltenii s-au mai apropiat la şapte puncte, în minutul 35 (85-78), dar victoria a revenit elevilor lui Dorin Pintea.
Deşi nu au făcut un meci rău, baschetbaliştii din Bănie au avut probleme cu recuperările, dar şi pe contraatac. Antrenorul Milan Nisic a mizat pe opt jucători, iar oboseala acumulată în ultima perioadă şi-a pus amprenta asupra evoluţiei acestora.
Pentru SCM-U au evoluat: Bureau (18), Seals (24), Sokk (7), Kovac (11), Popescu (8), Căpuşan, Tyler (8) şi Babic (10).
LeVar Seals a făcut un joc bun în faţa fostei sale echipe. Americanul a marcat jumătate din puncte în urma unor aruncări de la distanţă.
Estonianul Sten Sokk a fost responsabilul cu pasele decisive, cu 12 pase.
Şi Travis Bureau a avut o evoluţie bună, cu procentaj de sută la sută la aruncările de trei puncte şi la libere.
Mirko Kovac şi-a arătat precizia când aruncă de la distanţă, sârbul transformând trei din cele patru încercări din spatele liniei de 6,25 metri.
Uriaşul James Tyler a reuşit doar şase recuperări şi opt puncte.
Craiova ocupă locul 7, cu 30 de puncte, la fel ca echipele de pe locul 6 (Energia) şi 8 (BCMU Piteşti). Cealaltă echipă olteană, Energia Rovinari, a trecut cu scorul de 81-71, pe teren propriu, de Gaz Metan Mediaş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS