10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVelea vrea spectacol la memorial

Velea vrea spectacol la memorial

http://www.youtube.com/watch?v=D3cjpJ0f3Ig

Au mai rămas doar câteva ore până la startul Memorialului „Ion Oblemenco“ – ediţia 1, iar iubitorii de fotbal aşteaptă nerăbdători primul fluier al „triunghiularului“ internaţional organizat de CS Universitatea Craiova, la care mai participă formaţiile Dunav Ruse (Bulgaria) şi FK Sloga Petrovac (Serbia). Întrecerea, care va avea loc pe fostul „Central“ şi va începe sâmbătă, la ora 14.00, intrarea fiind liberă, este un bun prilej pentru liderul Ligii a II-a, seria 2, să-şi prezinte jucătorii cu care va aborda returul de campionat, programat să debuteze pe 1 martie.
„Ne-am ocupat de toate detaliile şi sperăm ca acest turneu dedicat «Tunarului» să fie spectaculos, să mulţumească publicul craiovean“, a declarat directorul general al CSU, Gheorghiţă Geolgău, pentru GdS.
Ediţia I a Memorialului „Ion Oblemenco“ se va juca în sistem fiecare cu fiecare, tip campionat, iar meciurile vor avea o durată de 60 de minute. Programul turneului este următorul: Dunav Ruse – Sloga Petrovac (ora 14.00), CSU – câştigătoarea din primul meci (15.15), CSU – învinsa din prima partidă (16.30). Turneul va fi transmis în direct de TVR Craiova.

„Oblemenco mi-a fost ca un frate“

Conform site-ului oficial al CSU, o parte dintre colegii „Tunarului“ vor da loviturile de începere ale meciurilor de sâmbătă, fiind vorba despre Florin Oprea, Victor Niculescu, Ion Velea şi Titi Bâtlan. Aceştia sunt, de altfel, şi ivitaţii de onoare a „triunghiularului“.
Contactat de GdS, Ion Velea a afirmat că se bucură enorm pentru demararea acestui proiect, considerând că „Oblemenco merită din plin să fie comemorat prin fotbal“. „Pot spune că atât eu, cât şi voi, cei de la Gazeta de Sud, suntem «vinovaţi» oarecum pentru acest turneu. Ţin minte că atunci când am participat la voi în emisiunea tv am spus că regret că nimeni nu s-a gândit la organizarea unui turneu internaţional şi iată că am fost ascultat de cei de la CSU. Mă bucur că se organizează acest memorial şi sper să fie spectacol. Ţinând cont de cât a făcut Ion Oblemenco pentru acest oraş, acest memorial este un lucru firesc şi trebuie organizat an de an. E bine că au fost invitaţi şi mai tinerii noştri colegi din Craiova Maxima şi sperăm să fie cât mai multă lume în tribune, deşi aici sunt puţin sceptic, pentru că publicul este încă împărţit, unii fiind cu FCU“, a spus Ion Velea, punctând că „Tunarul“ Băniei i-a fost ca un frate. „Pentru mine, Oblemenco a fost ca un frate. Spun asta pentru că am petrecut atât de mult timp împreună, în cantonamente, şi nu numai, încât simţeam că face parte din familie. Era un om deosebit, calm, calculat şi bine intenţionat, şi un profesionist desăvârşit în privinţa fotbalului“, a completat Ion Velea.
Ion Oblemenco este unul dintre cei mai emblematici jucători din istoria fotbalului craiovean. Component al Campioanei unei Mari Iubiri, el a evoluat pentru Universitatea în perioada 1966-1977, marcând 167 de goluri în cele 264 de meciuri jucate în tricoul alb-albastru al Ştiinţei în prima divizie. A contribuit decisiv la câştigarea campionatului României în 1973-1974 şi a Cupei României în 1976-1977. Ca antrenor, a câştigat cu Universitatea campionatul în 1980 (secund al lui Valentin Stănescu), eventul în 1981 (ca principal), iar în 1982 a dus Ştiinţa, în premieră pentru echipele de club din România, în sferturile Cupei Campionilor Europeni. A fost golgheterul campionatului în patru sezoane: 1966-1967, 1969-1970, 1971-1972 şi 1972-1973. Ion Oblemenco s-a născut pe 13 mai 1945, la Corabia (Olt), şi a decedat pe 1 septembrie 1996, în Maroc, fiind antrenorul echipei Hassania Union Sport din Agadir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS