15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria cu Peja, cadou pentru antrenorul Milan Nisic

Victoria cu Peja, cadou pentru antrenorul Milan Nisic

http://www.youtube.com/watch?v=zUn3fAGpLOQ

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au urcat pe locul trei în Liga Balcanică, după ce au învins echipa Peja, din Kosovo, într-un meci cu final tensionat. Jucătorii au dedicat victoria antrenorului Milan Nisic, care a împlinit 47 de ani.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova păstrează şanse de calificare în faza superioară a Ligii Balcanice, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, formaţia KB Peja, din Kosovo, scor 85-75 (20-19, 29-24, 19-15, 17-17), în cadrul etapei a 14-a.
Cei aproximativ 3.000 de spectatori prezenţi în Polivalentă au plecat acasă bucuroşi că au avut parte de un meci frumos, cu faze spectaculoase, iar pe final jucătorii craioveni s-au mobilizat exemplar, simţindu-se nedreptăţiţi de brigada de arbitri, care a luat mai multe decizii hilare. După ce, în debutul sfertului patru, uriaşul Tyler a fost sancţionat cu fault tehnic, iar în scurt timp a părăsit terenul pentru cumul de greşeli, cu patru minute înainte de final a fost sancţionat pentru fault şi Bogdan Popescu. „Pope“ a ripostat la decizia arbitrului, a primit fault tehnic, apoi a fost descalificat. Oaspeţii au beneficiat de şase aruncări libere, frunctificând cinci dintre ele, iar scorul a devenit 74-70 pentru olteni.
Încurajaţi de o sală care a erupt ca un vulcan, baschetbaliştii craioveni s-au desprins pe tabelă şi au obţinut o victorie preţioasă, a şasea din acest sezon al Ligii Balcanice.
Jucătorii i-au dedicat succesul antrenorului Milan Nisic, care în ziua meciului a împlinit 47 de ani.
Andrei Căpuşan le-a reproşat arbitrilor că au lăsat jocul prea liber, jucătorii celor două formaţii fiind la un pas să se ia la bătaie spre finalul partidei: „Jocul s-a lăsat mult mai liber, arbitrii trebuia să controleze mai bine meciul, dar nu au făcut-o şi s-a ajuns la faulturi tehnice şi descalificări. Ne-a fost puţin mai greu, dar indiferent cine lipseşte din echipă am acumulat experienţă şi am reuşit să gestionăm mult mai bine finalul de meci“.
Jucătorul care la începutul sezonului era fluierat de spectatorii nemulţumiţi de evoluţiile sale a mulţumit publicului pentru susţinere: „Câteodată eşti hulit, câteodată eşti aplaudat. Cel mai mult contează echipa, să obţinem victorii. Mulţumesc fanilor pentru sprijinul acordat, sper să nu dezamăgesc“.
Căpuşan, care a reuşit şi un slam-dunk cu Peja, a adăugat că după trei victorii consecutive, două în Liga Balcanică şi una în campionat, nu mai resimte aşa rău oboseala: „După euforia de acum nu mai simţim aşa tare oboseala, dar nu putem s-o neglijăm“.
Managerul Marius Toma a spus că, în ciuda programului încărcat al echipei, jucătorii s-au descurcat exemplar: „Este foarte greu să joci din trei în trei zile. Deja jucătorii au început să resimtă uzura. Felul cum au luptat în această seară ne-a mulţumit“.
Craiova a urcat pe locul trei în clasament, cu 19 puncte, la fel ca ocupanta locului doi, Priştina (Kosovo). Oltenii mai au de disputat trei partide în retur, cu Balkan, Priştina (ambele acasă) şi la Galil Gilboa.
Revenind la partida de miercuri, trebuie remarcată evoluţia lui Travis Bureau, care a făcut un nou meci de senzaţie. „Mister Slam-dunk“ a încântat publicul cu execuţiile sale, reuşind 22 de puncte, adăugând şapte recuperări, trei capace, două intercepţii, trei mingi pierdute pentru un indice de eficienţă de 29 de unităţi. Aceasta a fost cea mai bună prestaţie a jucătorului american în Liga Balcanică.
Pentru Craiova au mai jucat: Seals (14 puncte), Sokk (8), Kovac (13), Tyler (8p, 13 recuperări), Căpuşan (8), Popescu (6), Babic (6), Gavrilă.

A mai venit un jucător, Naletilic

SCM-U Craiova a anunţat ieri un nou transfer pentru echipa masculină de baschet. Este vorba despre un jucător din Bosnia Herţegovina, Josip Naletilic, un fundaş de 24 de ani şi 1,85 metri, venit să-l înlocuiască pe Maric. Prin venirea lui Naletilic, lotul craiovean are din nou şapte străini, în condiţiile în care, în campionatul intern, pe foaie la un meci pot fi trecuţi doar şase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS