16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCampionul Marius Buşcă a făcut o dedicaţie specială

Campionul Marius Buşcă a făcut o dedicaţie specială

\n

Atletul de la CSM Craiova a „spart gheaţa“ la individual, cucerind medalia de aur la Campionatul Naţional de sală. Marius a dedicat succesul surorii sale şi antrenorului Mihai Chelariu, care s-au confruntat cu probleme de sănătate.

Campionatul Naţional de atletism în sală, desfăşurat weekendul trecut, la Complexul Sportiv „Lia Manoliu“ din Capitală, a adus numeroase clasări pe podium pentru reprezentanţii celor două cluburi din Craiova, CSM şi CS Universitatea. Fiecare din cele două cluburi alb-albastre şi-a trecut în palmares câte cinci medalii.
Marius Buşcă, de la CSM Craiova, a obţinut primul său titlu de campion naţional la individual, după ce în trecut îşi mai atârnase la gât medalia de aur, dar în întrecerea pe echipe. Marius, în vârstă de 35 de ani, a câştigat duminică proba de 3.000 de metri, după ce o zi mai devreme fusese destul de aproape de podium în proba de 1.500 de metri, clasându-se pe locul patru.
Atletul a „radiografiat“ ieri, pentru GdS, parcursul său la competiţia din Capitală. „În prima zi a fost o cursă de acomodare. Era prima cursă din 2014 şi nu ştiam cam pe unde sunt cu pregătirea, ca nivel. Eu am mai alergat şi în tinereţe, la 800 sau 1.500 metri, dar apoi m-am îndreptat spre probe mai lungi. Mi-a lipsit puţin să urc pe podium la 1.500 metri şi mi-am realizat un record personal pentru sală, 3:52,07“, a spus Marius.
A doua zi, la startul probei de 3.000 metri era mult mai optimist şi încrezător că poate urca pe podium: „Speram la o medalie, nu neapărat de aur. A fost o luptă senzaţională, cu multe ruperi de ritm. Toţi din seria mea doreau să urce pe podium. A trebuit să ieşim pe rând la conducerea cursei. În ultimele două tururi am simţit că trebuie să ies în faţă şi am reuşit să mă menţin pe primul loc la final. Este primul meu titlu la individual, după ce în trecut am luat medalii cu echipa de la CSM“.
După încheierea cursei, Marius a făcut o dedicaţie emoţionantă, pentru sora sa şi antrenorul său. „Am dedicat medalia surorii mele, care are unele probleme de sănătate, dar şi antrenorului Mihai Chelariu, care în urmă cu două luni a suferit un atac cerebral. După cursă l-am sunat pe domnul Chelariu, i-am spus ce am făcut şi dânsul mi-a dat un răspuns care m-a emoţionat. Mi-a zis: «Sunt foarte bucuros pentru tine, asta mă face să-mi revin mai repede». Trebuie să-şi revină repede, pentru că pe 6 aprilie plecăm în cantonament în Poiana Braşov, împreună cu colegul meu Dănuţ Ceici“.
Pentru că a cucerit medalia de aur la Campionatul Naţional, Marius Buşcă va participa la sfârşitul acestei săptămâni la Campionatul Balcanic din Turcia şi speră să urce pe podium: „Concurenţa va fi un kenian naturalizat în Turcia şi un bulgar care anul trecut a terminat în faţa mea“. În funcţie de rezultatul de la Campionatul Balcanic, craioveanul ar putea să se califice la Mondialele de sală din Polonia.
După ce a „spart gheaţa“ la individual, Marius speră să continue pe aceeaşi linie şi în sezonul de vară, având culoar liber spre medalii în probele de semifond dacă doi dintre sportivii consacraţi în aceste probe, colegul său de club Marius Ionescu şi Nicolae Soare, nu vor mai concura la campionatul naţional, ei orientându-se spre probele de semimaraton şi maraton.

„Struţul“ a cucerit Cupa de Cristal

A doua medalie de aur pentru CSM Craiova a fost obţinută de Marian Oprea, la triplusalt. Cu o săritură de 17,30 de metri, experimentatul atlet şi-a reconfirmat baremul de participare la Campionatul Mondial de sală, din luna martie. Aurul de la triplusalt nu a fost singura distincţie pentru Marian la CN de sală, acesta cucerind şi argintul în proba de lungime, cu un rezultat de 7,65 m.
„Concursul a fost foarte bun, m-a interesat în mod special să văd unde mă aflu cu pregătirea, să am o prestaţie bună, iar rezultatele au venit de la sine. Este primul titlu ca sportiv al CSM Craiova, mă bucură faptul că pot ajuta clubul din Bănie, pentru că este un club cu tradiţie în sportul românesc. Am confirmat încă o dată baremul pentru Mondiale, acum să sperăm că mă voi întoarce cu un rezultat bun şi de acolo, unde voi pleca de la premisa unei clasări în primii şase. Până la Campionatul Mondial de sală este posibil să mai particip la un concurs, mai precis la un grand-prix în Praga, pe 25 februarie. Pregătirea este conform planului, am intrat în perioada competiţională şi sper să fiu ferit de accidentări“, a declarat Marian Oprea.
Graţie rezultatului de la triplusalt, „Struţul“ a cucerit şi Cupa de Cristal, cu un punctaj de 1.188 de puncte. Celelalte două medalii cucerite de CSM Craiova au fost de argint, ambele la tineret, prin Ioan Piţigoi (60 metri) şi Ana Maria Sima (800 metri).
CS Universitatea Craiova a obţinut la Bucureşti cinci medalii, dintre care două de argint, prin Florina Pierdevară (la 800 şi 1500 metri), şi trei de bronz, două câştigate de Adelina Tănasie (la 800 şi 1.500) şi una de ştafeta feminină de 4×2 tururi (Florina Pierdevară, Adelina Tănasie, Roxana Ene, Ionela Dincă).

Alţi medaliaţi olteni la CN de atletism în sală au fost: Ancuţa Bobocel (CSM Drobeta Turnu Severin), dublă medaliată cu aur, la 1.500 şi 3.000 de metri, Alexandru Staicu (CS Pandurii Târgu Jiu) – două medalii de aur la 1.500 m, la seniori şi tineret,  Daniel Budin (CSM Slatina) – argint la 60 m, Marian Glişcă (CSM Slatina) – două medalii la 400 de metri, aur la tineret şi bronz la seniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS