11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie în ultima secundă

Victorie în ultima secundă

http://www.youtube.com/watch?v=y8XEkIfGRVU?list=UUMjryXw74Cm_p3VGQreecdQ

\n

SCM-U Craiova a câştigat derbiul Olteniei în faţa echipei Energia Rovinari. Travis Bureau a adus victoria Craiovei cu o secundă înainte
de finalul partidei, una, de altfel, spectaculoasă.

SCM-U Craiova – Energia Rovinari   87 – 85

Liga Naţională
Sala Polivalentă,
spectatori 3.500.

SCM-U: Seals (19 p), Sokk (11p, 10 pase decisive), Kovac (10), B. Popescu (6), Tyler (14), Bureau (19 p, 11 recuperări), Căpuşan (4), Babic (4).
Antrenor: Milan Nisic.
Energia: Watson (17p), Troupe (12), Darby (23), Kakaroudis (6), Javzin (9), Vlaicu, Tudosă, Karpelesz (4), Milosevic (14).
Antrenor: Florin Nini.

De fiecare dată întâlnirile dintre cele două echipe oltene din Liga Naţională de baschet masculin, din Craiova (SCM-U) şi Târgu Jiu (Energia Rovinari) au fost încrâncenate, spectaculoase şi de multe ori cu final nerecomandat cardiacilor.
Sâmbătă seară, cele două echipe s-au înfruntat în Sala Polivalentă din Bănie, în prezenţa a aproximativ 3.500 de spectatori, dintre care 200 de fani ai gorjenilor, care au venit de la Târgu Jiu cu mascota, dar şi cu un banner pe care erau siglele celor două cluburi şi mesajul „împreună pentru gloria sportului oltean“.
Într-o atmosferă incendiară, aproape unică în România, meciul a fost extrem de disputat, pe alocuri tensionat, iar Craiova şi-a adjudecat victoria graţie coşului reuşit de Travis Bureau, cu o secundă înainte de final.
Cu două minute înainte de încheierea partidei SCM-U părea că se distanţează în învingătoare, conducând cu 84-76, dar din cauza unor greşeli le-au permis gorjenilor să egaleze, Darby, cu trei libere transformate, ducând scorul la 85-85, cu zece secunde înainte de final. Totuşi, Bureau a avut sânge rece şi a înscris la ultimul atac al echipei sale, iar craiovenii şi-au luat revanşa după ce sezonul trecut Energia câştiga în ultima secundă în Bănie, după o aruncare a lui Darby.
Travis Bureau a fost jucătorul meciului. „Mister Slam Dunk“ a stat 28 de minute pe teren, reuşind un double-double, cu 19 puncte şi 11 recuperări, având un coeficient al eficienţei de 27. Bureau a oferit şi faza meciului marcând un coş deşi era aşezat pe jos.
Jucătorul care atrage ca un magnet oamenii la sală a mulţumit publicului pentru susţinere: „Mă bucur că am reuşit coşul victoriei. Suporterii au fost fantastici. Ne-am pregătit bine pentru acest meci, dar în sfertul patru am avut ceva probleme. Am mai pierdut nişte meciuri pe final, iar acum nu ne mai permiteam să facem asta“.

Nisic: Jucăm ca o echipă de juniori

Antrenorul echipei craiovene, Milan Nisic, a punctat din nou faptul că echipa se precipită în ultimele minute de joc. „Vreau să vorbesc doar despre ultimele minute. Din nou am avut trei greşeli. Nu avem răbdare. Jucăm ca o echipă de juniori, de 17 ani. Mulţumesc jucătorilor că, după cinci luni, voi avea parte de o noapte în care pot dormi liniştit“, a spus tehnicianul sârb. De partea cealaltă, Florin Nini, antrenorul Energiei, a evidenţiat faptul că elevii săi nu au fost lucizi pe final de partidă: „Trebuie să învăţăm să gestionăm momentele importante ale jocului. Am avut în ultimele trei minute o lipsă de luciditate deşi nu le-am cerut decât calm şi să ne jucăm sistemele noastre pe care le repetăm la antrenamente, pentru că încrederea trebuie să vină din jocul nostru. A fost presiune mare, sala plină şi-a pus amprenta pe joc. Cu toţii ştim că pentru play-off este o luptă deschisă până la ultimul meci. După cele două înfrângeri cu Cluj şi Sibiu ne-ar fi prins bine un succes la Craiova, însă trebuie să ridicăm capul sus ca să vedem următoarea victorie“.
După acest rezultat, SCM-U Craiova ocupă locul şase, cu 29 de puncte, iar Energia a coborât pe opt, cu 28 de puncte. Etapa viitoare, craiovenii vor juca în deplasare, cu „U“ Mobitelco Cluj, iar gorjenii pe teren propriu, în compania echipei Gaz Metan Mediaş.
Până la meciul de campionat, SCM-U Craiova va evolua miercuri, de la ora 19.00, în Liga Balcanică, pe teren propriu, cu formaţia Peja, din Kosovo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS