14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele continuă lupta pentru supravieţuire

Handbalistele continuă lupta pentru supravieţuire

După şase meciuri în care nu a cunoscut gustul victoriei, echipa feminină de handbal SCM Craiova şi-a luat gândul de la play-off. Jucătoarele antrenate de Carmen Amariei sunt mai preocupate acum să scape din zona „fierbinte“ a clasamentului, iar sâmbătă au obţinut un punct important în meciul din deplasare cu Neptun Constanţa, un adevărat derbi pentru locul 9 în Liga Naţională.
Meciul, extrem de echilibrat, s-a încheiat cu scorul de 24-24, după ce la pauză oltencele au condus cu 14-13. Repriza a doua a fost dramatică. Gazdele au avut un avantaj de trei goluri, dar nu s-au putut desprinde decisiv, portarul Ionica Munteanu limitând proporţiile scorului. Pe final, rolurile s-au inversat.  SCM a avut 24-22 în minutul 57, dar Constanţa a egalat cu un minut înainte de final prin cea mai bună jucătoare a sa, Sheiko, principala marcatoare a meciului, cu zece goluri. Ultimul atac a aparţinut elevelor lui Carmen Amariei, cu 35 de secunde înainte de final, dintre care ultimele şase în superioritate, dar nu au găsit drumul către gol. După această remiză se menţine suspansul în subsolul clasamentului. Craiova a rămas pe locul 9, cu 17 puncte, iar Constanţa staţionează pe zece, cu 14 puncte.
Antrenorul gazdelor nu a putut folosi un pivot de meserie, deoarece jucătoarea care evolua pe acest post, Zlăvog, s-a accidentat. „Ambele echipe au pierdut două puncte. Nu sunt mulţumit cu un punct, nici Craiova nu a jucat cine știe ce, dar e greu să joci fără pivot. Am avut trei goluri în repriza a doua, am ratat trei aruncări de la şapte metri şi multe situaţii singur cu Munteanu, care a fost după părerea mea omul meciului. Şi Dumanska a prins foarte bine. Nu am avut acelaşi randament la linia de nouă metri, dar se datorează absenţei pivotului. Șanse de a prinde locul nouă sunt, jucăm în continuare la victorie, însă ne-ar fi fost utile trei puncte cu Craiova“, a declarat Ion Crăciun, antrenorul celor de la Constanţa.

Amariei: Mingea nu a vrut să intre în poartă

Şi Carmen Amariei a avut probleme cu postul de pivot înaintea partidei, după ce Ionela Goran a anunţat că a rămas însărcinată şi nu mai continuă activitatea. La fel ca omologul său de la Constanţa, Amariei consideră că ambele echipe au pierdut două puncte, iar în ceea ce priveşte echipa sa „mingea nu a vrut să intre în poartă“. „Cred că am făcut un meci bun la Constanţa, cu o echipă bună. Este un punct câştigat în deplasare. În ultimul sfert de oră am dominat jocul, dar parcă mingea nu a vrut să intre în poartă. Nici la ultimul atac nu am putut să marcăm… Am avut şapte-opt ratări din poziţie unu la unu cu portarul. În defensivă ne-am descurcat bine, drept dovadă stând puţinele goluri primite. După ce Goran, care era stâlpul apărării, a anunţat că este însărcinată, a trebuit să schimb repede sistemul de joc. A jucat şi Ianaşi şi Haşegan şi Apipie puţin“, a spus ieri antrenoarea craioveană, pentru GdS.
Principala marcatoare a echipei din Bănie, Nicoleta Dincă, autoare a cinci goluri, a evidenţiat cât de important este egalul de la Constanţa, în situaţia dată: „A fost un meci foarte greu, pe final nu am fost la fel de lucide, dar ne bucurăm că am luat un punct, ţinând cont că meciul a fost în deplasare“. Pentru Craiova au mai punctat: Han (4 goluri), Anca Amariei (3), Haşegan (3), Tivadar (3), Snopova (3) şi Cioaric (3). SCM va juca miercuri, pe teren propriu, de la ora 16.00, cu ultima clasată, HCM Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS