17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFCU - la primărie, episodul trei

FCU – la primărie, episodul trei

Echipa FC Universitatea Craiova merge astăzi, în jurul prânzului, din nou, la Primăria Craiova pentru a primi acceptul să se pregătească şi să evolueze pe arena „Ion Oblemenco“. Indiferent de răspuns, mâine va fi un nou termen la Tribunalul Dolj, privind accesul jucătorilor FCU pe principala arenă din Bănie.

Lotul divizionarei secunde FC Universitatea Craiova are, astăzi, o nouă încercare de a „îndupleca“ primarul Craiovei să lase jucătorii să pătrundă în Complexul Sportiv „Ion Oblemenco“. Primele două tentative au eşuat, însă de această dată se speră ca răspunsul să fie pozitiv. La prima încercare, Olguţa Vasilescu a spus tranşant că Iancu şi Napoli nu au vreo calitate pentru a cere acest lucru, iar, vineri, la a doua tentativă, viceprimarul Mihai Genoiu i-a primit fără a rezolva situaţia.
În acelaşi timp, jucătorii se antrenează în parc şi pe un teren sintetic din Craiova, iar mâine ar trebui să dispute un nou amical la Corabia, cu Vişina Nouă. Acest test nu este însă perfectat pentru că tot mâine, jucătorii şi conducerea FCU aşteaptă un verdict de la Tribunalul Dolj privind accesul pe stadion.
Preşedintele executiv al FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, s-a arătat încrezător în şansele de reuşită la a treia încercare. „Mâine (astăzi – n.r.) mergem din nou la primărie pentru a primi acceptul primăriţei şi al consiliului local să folosim stadionul «Ion Oblemenco». Avem dreptul să utilizăm această bază, pentru că pe cheltuiala clubului nostru s-au construit două terenuri de antrenament, mă refer la «Petre Deselnicu» şi la «Zoltan Crişan». Chiar dacă se va antrena alături de noi şi cealaltă grupare, vrem să avem aceleaşi condiţii, pentru că suntem echipa Craiovei, înfiinţată în 1948, iar noua formaţie, înfiinţată în anul 2013, nu poate avea drept unic de folosinţă“, a afirmat Marcel Iancu, pentru GdS.
Acesta a subliniat că protestele vor continua până când echipa va fi reprimită pe stadion. „Avem o hotărâre a Tribunalului Dolj şi am fost daţi abuziv afară pe 7 ianuarie 2014 printr-o hotărâre caducă. Clubul nostru va continua protestele, întrucât nu avem terenuri unde să ne antrenăm şi avem şi noi acest drept. Nu vom mai accepta să reluăm drumul pribegiei“, a mai precizat preşedintele executiv al clubului alb-albastru.

Eşec la Motru

În ciuda problemelor existente, fotbaliştii de la FCU au susţinut săptămâna trecută două partide de verificare. Primul a fost câştigat cu scorul de 1-0, cu Atletic Bradu, iar al doilea test a fost pierdut sâmbătă, cu Minerul Motru, scor 2-0. Golurile au fost marcate de Fărcăşanu şi de Traşcă. Cu această ocazie s-a experimentat sistemul cu şase arbitri, meciul fiind condus de: Sebastian Colţescu, Cătălin Găman, Nicuşor Flueran, Dragoş Iliescu şi Daniel Mitruţi. În repriza secundă, Găman a devenit central, iar Colţescu a supravegheat jocul din spatele unei porţi.
Din cauza faptului că nu au un teren unde să dispute partidele, jocurile de verificare se desfăşoară în deplasare. Marcel Iancu nu s-a arătat îngrijorat de înfrângerea de la Motru, ci de problemele extrasportive cu care se confruntă. „Au fost testaţi jucătorii nou-veniţi. În primul unsprezece au apărut Bălan, Tătaru, Roman şi Alexandru Cristea, iar Vâtcă a fost răcit. Era normal să apară anumite lacune în joc. După meci am făcut o analiză cu Adrian Mititelu şi cu Nicolo Napoli şi am ajuns la o concluzie: avem nevoie de un teren cu iarbă“, a încheiat Marcel Iancu.
Conform programului, FCU ar trebui să mai susţină minimum două partide amicale: marţi, cu Vişina Nouă, pe terenul din Corabia şi sâmbătă, cu Rapid, în Giuleşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS