16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis(f) - Simona Halep a câştigat Turneul de la Doha

Tenis(f) – Simona Halep a câştigat Turneul de la Doha

Simona Halep, cap de serie numărul 7, a învis-o îm urmă cu câteva minute pe Angelique Kerber (Germania), locul 9 WTA, în două seturi: 6-2, 6-3 și a câștigat turneul de tenis de la Doha, dotat cu premii în valoare totală de 2.440.070 de dolari.

Simona Halep a câștigat primul set, după puțin peste o jumătate de oră, la capătul unei evoluții extraordinare. Compatrioata noastră a făcut două break-uri și nu și-a cedat nici măcar o dată serviciul. La finalului primului set, Kerber a izbucnit în lacrimi.

Setul al doilea a fost mult mai echilibrat.Kerber a revenit în meci și a condus cu 2-1 la game-uri, dar Simona a revenit la 3-2, a păstrat avantajul până la final și a câștigat turneul de tenis de la Doha, Qatar.

„Nu credeam că pot câştiga acest turneu, cred că sunt cele mai bune momente din viaţa mea. Sunt foarte puternică mental, am jucat cu plăcere. Mâine voi zbura la Dubai”, a declarat Simona Halep imediat după finala câştigată la Doha.

Prin victoria de la Doha, Simona are asigurat locul 9 în clasamentul WTA.

„A fost o săptămână „WOW” pentru mine. O felicit şi pe Angelique. Mulţumesc sponsorilor şi tuturor celor ce mi-au fost aproape. M-am simţit foarte bine aici. Mulţumesc tuturor. Este cel mai mare turneu pe care îl câştig, traversez o perioadă foarte bună. Îmi place tenisul şi îmi place să fiu alături de voi”, a mai declarat Simona Halep înainte să primească  trofeul de la Doha.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS