14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU aşteaptă bătălia cu Yenisei

CSU aşteaptă bătălia cu Yenisei

\n

Aflaţi în pregătire la Belek, jucătorii de la CS Universitatea Craiova nu sunt menajaţi deloc de staff-ul tehnic, Florin Pătraşcu şi compania fiind supuşi unor „circuite“ cu mingea extrem de solicitante. „Sunt foarte intense aceste exerciţii, deşi sunt cu mingea. Sunt elemente noi, pe care nu le-am mai lucrat până acum, şi sunt foarte bune“, a spus căpitanul alb-albaştrilor, la sfârşitul şedinţei de dimineaţă.
Portarii au lucrat separat, Silviu Lung i-a „întins“ bine pe Bojan Brac, Ionuţ Irimia şi Nemanja Latinovic, ultimul primind multe aprecieri din partea antrenorului său, care consideră că a făcut progrese mari.
Aşa cum notam şi zilele trecute, singurii indisponibili din lot sunt Andrei Ionescu şi Dacian Varga. Primul a luat parte la exerciţiile impuse de Stângă, dar spre final a simţit dureri la genunchiul drept şi nu s-a mai „băgat“ la miuţă, dar înainte a discutat cu staff-ul „Olandezului“. În privinţa lui Dacian Varga, decarul liderului Ligii a II-a, seria 2, s-a pregătit separat, la sala de forţă a resortului „Riu Kaya“, sub supravegherea masorului Ovidiu Blendea. Se pare că pe lângă răceala contractată, Varga ar avea şi ceva probleme musculare. Mihăiţă Pleşan şi Silviu Izvoranu au efectuat controale medicale în Serbia şi a reieşit că starea lor s-a ameliorat.
La antrenamentul de după-amiază, lucrurile au stat cam la fel, singura „modificare“ fiind că Ovidiu Stângă a mizat mai mult pe îmbunătăţirea relaţiilor de joc decât pe elementele tehnice.
Fotbaliştii de la CSU vor fi supuşi astăzi unui singur antrenament, de dimineaţă, şi asta pentru că după-amiază, de la ora 17.30, pe terenul principal al resortului „Ic Santai“ din Belek, vor întâlni formaţia rusă Yenisey, acesta fiind ultimul joc amical din cadrul stagiului de pregătire din Antalya. În primele trei partide de verificare de pe pământ turcesc, elevii lui Ovidiu Stângă au dispus cu 4-0 de Dynamo II Dresda, cu 1-0 de Cerno More Varna şi tot cu 1-0 de Baia Zugdidi.

Câju, pregătit să lupte pentru titularizare

Una dintre surprizele plăcute din cel de-al doilea cantonament din Antalya a reprezentat-o Enache Câju, jucător care în turul campionatului a fost mai mult accidentat şi nu a avut prilejul să-şi demonstreze valoarea. A cam făcut-o în schimb la Belek, a fost foarte activ în timpul ultimului amical, cu Baia Zugdidi, a avut un randament bun la antrenamente şi a anunţat că luptă pentru titularizare. „Este un nou început pentru mine şi sper să o ţinem tot aşa, am legat trei victorii şi cred că suntem pe drumul cel bun. Am depus foarte mult efort în ambele cantonamente şi trebuie să obţinem rezultatele dorite şi în campionat. Am jucat în două dintre partidele amicale, cu Dynamo II Dresda şi cu Baia Zugdidi, şi zic eu că am avut evoluţii bune, iar în viitor sper să progresez, pentru că îmi doresc foarte mult să câştig încrederea antrenorilor şi să arăt ce pot. În amicalul cu Cerno More Varna, am absentat pentru că în primul meci am suferit o contuzie la gambă, iar staff-ul medical şi antrenorul Ovidiu Stângă au decis să fiu menajat“, a spus Câju, pentru GdS.
Machidonul echipei CSU a mai spus că lotul a crescut mult în valoare prin achiziţiile făcute în această iarnă, că modelul olandez de antrenament este foarte bun şi că nu se teme în privinţa promovării, punctând că şi-ar dori să continue derbiul CSU – FCU şi în Liga I. „Omogenitatea poate fi o problemă la început, există şi riscul acesta, dar eu cred că prin valoarea celor veniţi acum vom compensa. Echipa este mai valoroasă acum, faţă de cea din tur, iar stilul de antrenament este foarte bun, ni se potriveşte. Chiar am vorbit cu o parte dintre colegi şi suntem mulţumiţi de modul în care decurg lucrurile. ASA Târgu Mureş s-a întărit şi ea foarte mult, a luat o serie de jucători buni de la CFR Cluj, fostă campioană a României, şi mă aştept să fie o luptă grea, dar sperăm să înclinăm balanţa în favoarea noastră. Nu cred că se pune problema să nu promovăm. Sper să-i lăsăm locul doi concitadinei şi să continuăm derbiul local şi în Liga I. Nu vorbim de o rivalitate cu FCU, pentru că avem prieteni şi acolo, iar cel mai bun trebuie să câştige. Dacă se poate să intrăm împreună în Liga I ar fi perfect“, a punctat mijlocaşul craiovenilor.

Achiziţiile, prezentate la Cupa „Ion Oblemenco“

Oficialii CS Universitatea Craiova au decis ca, în zilele de 22 şi 23 februarie, să organizeze prima ediţie a Cupei „Ion Oblemenco“, turneu în cadrul căruia vor fi prezentate şi noile achiziţii. La această întrecere amicală, care va avea loc, evident, pe fostul „Central“, vor participa două formaţii din străinătate, FC Dunav Ruse (Bulgaria) şi FK Smederevo (Serbia), ambele fiind divizionare secunde. Câştigătoarea „triunghiularului“ va fi recompensată cu un trofeu special, o copie în miniatură a statuii „Tunarului“ de la poarta stadionului.
Alexandru Vîrtosu
(Antalya)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS