21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPătraşcu nu concepe decât promovarea

Pătraşcu nu concepe decât promovarea

Fundaşul Florin Pătraşcu a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători din angrenajul formaţiei CS Universitatea Craiova, ascensiunea sa, coroborată cu accidentarea lui Mihăiţă Pleşan, fiind răsplătită de Ovidiu Stângă cu banderola de căpitan. Într-un interviu acordat GdS, „Făină“ a afirmat că schimbările la nivel de lot din această iarnă au dat mai multă valoare echipei şi este sigur că se va sărbători promovarea la sfârşitul acestui sezon competiţional.

Alexandru Vîrtosu: Iată că ai devenit căpitan la CS Universitatea Craiova. Ai fi crezut la începutul campionatului că vei deveni liderul acestui grup?
Florin Pătraşcu: Lideri suntem toţi. Nu sunt liderul grupului şi cred că nu este important cine poartă banderola. Important este să ne facem treaba pe porţiunea noastră, iar, dacă ne respectăm sarcinile postului, ne va fi bine tuturor.
A.V.: Ai jucat atât fundaş, cât şi mijlocaş la închidere. Unde îţi convine cel mai mult?
F.P.: Joc acolo unde mi se cere. Mă simt mai bine fundaş central, însă, dacă este nevoie, pot să joc şi mijlocaş. Acum au survenit şi multe accidentări la lot, mă refer la Mihăiţă Pleşan şi Adi Ionescu, şi de asta am jucat şi la închidere.
A.V.: Cum ţi se pare grupul de acum, faţă de cel din partea a doua a campionatului?
F.P.: Este un grup unit, au venit o serie de jucători buni, valoroşi, care au adus un plus echipei. S-a îmbunătăţit jocul, s-au înmulţit fazele de poartă, aţi văzut ce goluri se înscriu (aluzie la reuşita din „foarfecă“ a lui Viorel Ferfelea din jocul cu Baia Zugdidi – n.r.), deci nu ne rămâne decât să sperăm că va fi bine în campionat. Trebuie să debutăm cu dreptul în partea a doua a sezonului, e foarte important să câştigăm cu ASA Târgu Mureş.
A.V.: Au fost aduşi foarte mulţi jucători în această iarnă. Crezi că se va cunoaşte lipsa omogenităţii?
F.P.: Nu cred. Au început să se lege relaţiile de joc şi calitatea jucătorilor noştri va face diferenţa. Avem fotbalişti în lot care au evoluat la nivel înalt şi le-a fost mai uşor să se acomodeze şi să se impună la Craiova.
A.V.: Aveţi o concurenţă serioasă acum pe toate posturile. Te simţi în pericol acum că a venit şi Tomic?
F.P.: Concurenţa aduce o creştere în valoare. Orice jucător de valoare este binevenit la echipă, pentru că de jucat o vom face toţi, deoarece pe parcursul campionatului pot interveni accidentări sau suspendări.

„Ambele stagii au fost reuşite“

A.V.: Aţi obţinut trei victorii în cele trei meciuri amicale…
F.P.: Importante sunt cele din campionat. Acestea, din amicale, sunt bune, dau moral, pentru că trebuie să ne obişnuim cu victoriile, dar cele pe puncte ne interesează cel mai mult. Că sunt obţinute cu 1-0, cu 2-0, nu contează, important este să ne impunem.
A.V.: Ce ne poţi spune de golul lui Ferfelea din jocul cu Baia Zugdidi?
F.P.: Am mai văzut în Liga Campionilor, în Liga Europa, a fost un gol fabulos. Ferfelea este un jucător foarte bun, capabil de asemenea goluri. Este un fotbalist tehnic şi nu este un gol întâmplător. Era întâmplător dacă îl dădeam eu. O astfel de reuşită este binevenită oricând şi să dea Dumnezeu ca Viorel să dea din foarfecă şi în campionat.
A.V.: Cum ţi s-au părut antrenamentele de aici, din Antalya, din cel de-al doilea cantonament?
F.P.: Au fost bune, ne-am pus la punct în privinţa pregătirii fizice şi am avut mai multe jocuri de verificare, iar în felul acesta s-au mai sudat relaţiile de joc. Eu zic că ambele stagii de pregătire au fost reuşite, şi-au atins scopul şi asta se va vedea în campionat. Am obţinut trei victorii din tot atâtea meciuri jucate şi sperăm să menţinem această linie ascendentă.
A.V.: Cum vă împăcaţi cu modelul de pregătire şi de joc olandez?
F.P.: Nu este mai greu, dar are metode mai noi, mai ales în privinţa exerciţiilor cu TRX-urile, benzile acelea care ne solicită foarte mult din punct de vedere fizic. Să nu uităm că suntem foarte bine monitorizaţi, ni se înregistrează efortul la aproape fiecare antrenament şi ne străduim să avem un randament din ce în ce mai bun.

Proiectul CSU, cel mai bun la care a participat

A.V.: La ultimele două partide aţi fost spionaţi de rivalii de la ASA Târgu Mureş. Vă temeţi de ei?
F.P.: Nu ne-a interesat acest aspect, deşi am auzit că a fost prezent antrenorul lor secund. Dacă ne vom face jocul nostru şi vom fi concentraţi la ora meciului, va veni cu siguranţă victoria. Puteau să vină toţi de la Târgu Mureş şi să ne vadă, nu ne e teamă de ei.
A.V.: Ai emoţii în privinţa promovării?
F.P.: Nu îmi este frică deloc. Trebuie să ne concentrăm la fiecare joc în parte şi totul va fi bine. La ce jucători au venit şi la cum a crescut valoarea lotului, eu mizez că vom termina pe primul loc. Nu ştiu cine va fi pe doi, nu mă interesează, important este ca noi să promovăm de pe prima poziţie.
A.V.: Crezi că suporterii vor veni într-un număr mai mare în retur?
F.P.: Sper că lumea şi-a dat seama că este un proiect foarte serios şi prin jocurile noastre să-i aducem la stadion într-un număr cât mai mare.
A.V.: Proiectul de la CSU este cel mai serios la care ai luat parte până acum?
F.P.: Da şi o spun din tot sufletul. Cred că toată lumea şi-a dat seama că aici se vrea performanţă.
Alexandru Vîrtosu
(Antalya)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS