10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMaric: Aş vrea să execut din nou acele aruncări

Maric: Aş vrea să execut din nou acele aruncări

Drumurile baschetbalistului Nemanja Maric şi ale echipei masculine de baschet SCM-U Craiova s-au despărţit zilele trecute. După nici o jumătate de an de când a venit în Bănie, Maric, fostul căpitan al echipei CSM Oradea, şi-a reziliat contractul cu echipa antrenată de Milan Nisic.
Un rol hotărâtor în luarea acestei decizii l-a avut chiar meciul în care Maric şi-a întâlnit fosta echipă. Coordonatorul de joc şi-a pus în cap fanii olteni, după ce, vinerea trecută, pe finalul meciului de la Oradea, a ratat două lovituri libere decisive, iar echipa sa a pierdut meciul la un punct diferenţă. Nemanja a spus, ieri, pentru GdS, că a avut emoţii la partida de la Oradea şi că, dacă ar putea întoarce timpul, ar executa din nou acele lovituri libere: „Am avut un pic emoţii. Dar au fost acele ratări… Aş vrea să execut din nou acele aruncări. Consider că au fost decisive, iar dacă le transformam, ne-ar fi pus într-o poziţie foarte bună să câştigăm meciul“.
Antrenorul Milan Nisic i-a luat apărarea jucătorului, spunând că nu Maric a pierdut meciul: „Nu Maric a pierdut meciul, ci cred că l-am pierdut cu două minute înainte. Vreau să explic că ultimul atac a fost pentru Levar, nu pentru Maric. Mi-am dorit ca Maric să execute aut-ul, nu să primească mingea pentru a fi faultat“.
Despre perioada petrecută la Craiova, Nemanja Maric spune că regretă că lucrurile nu au ieşit aşa cum trebuie şi încă nu poate spune sigur care au fost motivele pentru care nu s-a integrat. „Este greu de explicat. Procesul de adaptare nu a fost aşa cum ne aşteptam. Este greu să punctez un singur motiv pentru care nu am avut evoluţii convingătoare. Aş putea încerca să găsesc 100 de scuze convenabile, dar nu este genul meu. Îmi voi analiza evoluţia şi voi găsi defectele. Fiecare perioadă este o lecţie şi voi face tot posibilul să o învăţ pe a mea. Mi-aş fi dorit să joc mai bine. Am muncit din greu, am avut o atitudine bună, dar pur şi simplu lucrurile nu au mers. Încerc să fiu pozitiv, să văd unde am făcut greşeli ca să le pot repara. Am avut şansa mea. Managerul a crezut în mine. Este greu să explic de ce nu am fost în stare să joc la nivelul meu. Uneori aşa este în sport. Am avut o relaţie grozavă şi cu Mandic, şi cu Nisic“. Referitor la suporteri, Nemanja a încercat să nu îi ia prea mult în seamă pe cei care îl criticau în permanenţă: „Au fost oameni care mi-au arătat că mă susţin, alţii care îmi erau ostili. Sunt o mulţime de fani şi de opinii diferite. Încerci să aduni energiile bune, iar pe ceilalţi să-i ignori. Mereu va fi un grup care va găsi nod în papură. As fi vrut să fi putut face mai mult pentru echipă şi oraş. Le mulţumesc fanilor adevăraţi. A fost o plăcere să joc în Sala Polivalentă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS