21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportŞahiştii craioveni, medaliaţi la Căciulata

Şahiştii craioveni, medaliaţi la Căciulata

Cinci dintre şahiştii de la CSM Craiova au participat recent la Concursul Naţional Şcolar „Elisabeta Polihroniade“, găzduit de Căciulata, obţinând 12 clasări pe podium. La categoria U17, Andreea Ioana Cîrlig a obţinut două medalii de aur la şah rapid şi şah practic şi o distincţie de argint la şah blitz, iar Ioana-Georgiana Stanciu a urcat pe prima treaptă a podiumului la şah dezlegări şi s-a clasat pe a doua poziţie în ierarhie la şah rapid şi şah practic. Tot la aceeaşi categorie de vârstă, Ciocan Clara s-a întors cu o medalie de argint la şah dezlegări şi un bronz la şah blitz.
La fete U15, altă şahistă care practică acest sport pentru CSM Craiova, dar locuieşte în Râmnicu Vâlcea, Ştefania Biţică, a prins prima treaptă a podiumului la proba de şah rapid şi şah practic şi s-a clasat pe locul doi la proba de şah blitz. Ultimul menţionat, dar nu cel din urmă, cel mai mic dintre reprezentanţii CSM Craiova, Cristian Stoican (zece ani), a obţinut medalia de argint la o categorie superioară (U15), în proba de şah blitz.
„Rezultatele au fost cu mult peste aşteptări, dar acest lucru ne dă speranţe pentru campionatul naţional de copii şi juniori din aprilie, care se va desfăşura tot la Căciulata. Ne dorim ca şi de la campionatul naţional să ne întoarcem cu rezultate bune, pentru că avem sportivi de calitate, care muncesc mult şi pot face performanţă în această ramură a sportului“, a declarat antrenorul secţiei de şah a CSM Craiova, Georgescu Adrian.
Graţie performanţelor reuşite la turneul amintit, două dintre şahistele CSM Craiova, Ioana-Andreea Cîrlig şi Ştefania Biţică, au obţinut calificarea la Campionatul Mondial de Şah din Brazilia, ce se va desfăşura în perioada octombrie – noiembrie 2014. Pentru a participa la acest concurs de anvergură, şahistele ar trebui să-şi achite cheltuielile de transport şi cazare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS