10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFerfelea, vioara întâi cu Zugdidi

Ferfelea, vioara întâi cu Zugdidi

\n

Formaţia CS Universitatea Craiova a bifat ieri a treia victorie din tot atâtea meciuri amicale disputate în cel de-al doilea cantonament din Antalya. Liderul Ligii a II-a, seria 2, s-a impus la limită, scor 1-0, în faţa georgienilor de la Baia Zugdidi, unicul gol al meciului fiind semnat de Viorel Ferfelea (’17), care a reluat din foarfecă, din marginea careului de 16 metri, mingea ducându-se sub transversală. „Mă bucur că am reuşit să marchez un astfel de gol, pentru care m-a felicitat şi arbitrul. Sincer, eu nici nu-mi dădusem seama iniţial că mingea a intrat în poartă. Important este că am câştigat, nu că am marcat eu“, a spus Viorel Ferfelea.
Ca joc, alb-albaştrii au făcut o primă repriză excelentă, defensiva a funcţionat perfect, iar la construcţie Ferfelea şi Câju au fost în prim-plan. În cea de-a doua, evoluţia nu a fost la fel de bună, adversarii irosind câteva ocazii clare de gol. S-a observat cu ochiul liber lipsa omogenităţii în tabăra olteană, pe teren regăsindu-se mulţi jucători aduşi în acestă iarnă, plus juniorii Andrei Ivan, Robert Petre şi Andrei Voineag, care s-au mişcat binişor. De menţionat că la amical au fost prezenţi şi finanţatorii de la CSU Craiova, dar şi câţiva „spioni“ de la ASA Târgu Mureş.
Antrenorul Ovidiu Stângă a început meciul cu Latinovic – Cârjă, Pătraşcu, Patriche, Vătăjelu – Ferfelea, Vandelannoite, Câju – Ganea, Curelea, Şerban. În partea secundă, echipa a arătat astfel: Brac (Irimia) – Kitanovski, Tomic, Ljubinkovic, Velcovici – Pătraşcu – Valskis, Câju – Ivan, Voinea, Petre.
Următorul test, ultimul din acest stagiu din Turcia, va avea loc vineri, CS Universitatea urmând să întâlnească formaţia rusă Yenisey.

Stângă, nemulţumit de repriza secundă

După meci, antrenorul Ovidiu Stângă a recunoscut că au fost şi momente mai slabe ale echipei sale, dar crede că evoluţia unora dintre jucători a fost provocată de oboseala acumulată şi de lipsa de omogenitate. „La cum am jucat, nu cred că puteam să ne detaşăm foarte uşor şi asta ţine numai de atitudine. Probabil că s-a simţit şi o oboseală fizică acumulată la antrenamente, dar şi o oboseală psihică la nivel de echipă. Viorel a făcut diferenţa, este un jucător care are execuţii de excepţie şi nu ne rămâne decât să-l felicităm. Eu am ochi de mijlocaş şi am văzut după cum a lovit-o că a dat bine. Nu mă aşteptam să dea chiar acolo, dar se mai «greşeşte». Nu trebuie să facem mare tam-tam acum şi sperăm că vom vedea mai multe goluri din acestea şi că vom profita la maximum de ele. E normal să-i aruncăm în luptă pe cei veniţi acum, pentru că trebuie să-i vedem la lucru. Eu îmi propun să le dau minute să joace, să arate ce pot. Acum sita cerne şi vom face constatările la sfârşit, vom vedea pe cine putem să ne bazăm în perioada următoare“, a spus Stângă. „Tomic vine după o perioadă grea, pentru că a fost în cantonament cu echipa din Serbia, nu are ritmul nostru. Ori e obosit, ori s-a integrat greu în grup, pentru că a venit abia ieri şi a participat la un singur antrenament, dar ca şi calitate eu zic că este în regulă. Pot spune că şi Câju a jucat bine. Eu am mai spus-o: orice jucător care este accidentat este o pierdere pentru grup“, a mai spus „olandezul“.

Varga, absent motivat

Stângă a explicat absenţa din lot a lui Dacian Varga şi a vorbit şi despre indisponibilii Pleşan şi Izvoranu: „Dacian acuză o răceală şi l-am izolat pentru că există riscul să fie un focar de infecţie în grup, o gripă. Nu e atât de grav ca Ferfelea. A făcut aseară (luni – n.r.) febră şi am decis să-l trecem de-o parte pentru a nu avea probleme mai mari la nivel de grup. Pleşan şi Izvoranu sunt la recuperare în Serbia şi de principiu cine pleacă de acolo pleacă sănătos. În orice caz, va fi o perioadă grea şi pentru ei, pentru că trebuie să o luăm treptat ca şi condiţie fizică. Medical vor veni bine, dar fizic vor fi puţin în urmă faţă de grup şi asta ne costă timp pentru a-i aduce la parametri normali“.

Tomic: Avem o echipă bună

Vukasin Tomic a evoluat pentru prima dată în tricoul echipei CS Universitatea, iar după jocul cu Baia Zugdidi s-a arătat impresionat de forţa echipei craiovene. „Mă bucur că sunt aici şi sper ca totul să fie bine. Îmi doresc să-mi fac treaba cât mai bine şi să ajut echipa să promoveze în primul eşalon. Avem o echipă bună, cu jucători buni, dar sunt de puţin timp şi nu am reuşit să-i cunosc ca şi persoane. Îmi va fi mai uşor să mă adaptez, pentru că mă ajută Ljubinkovic, Kitanovski şi Brac“, a spus „uriaşul“ Tomic.
Alexandru Vîrtosu
(Antalya)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS