20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVukasin Tomic, noul uriaş din defensiva CSU

Vukasin Tomic, noul uriaş din defensiva CSU

CS Universitatea Craiova a ajuns la un acord cu fundaşul sârb Vukasin Tomic (26 de ani, 1,98 metri), fostul căpitan al echipei Jagodina. Acesta a ajuns duminică seară în cantonamentul grupării oltene din Belek, iar de ieri a intrat sub comanda lui Ovidiu Stângă, impresionând prin jocul său precis şi prin plasament. „Îmi place Tomic, are un fizic impunător, e noul «turn de control» al echipei. În ciuda înălţimii se mişcă foarte bine şi are un plasament foarte bun. Eu zic că va fi un câştig pentru echipă“, a declarat team-managerul grupării CSU, Silvian Cristescu, pentru GdS.
Vukasin Tomic s-a integrat destul de repede în grup şi asta datorită lui Zoran Ljubinkovic şi Tome „Tancul“ Kitanovski, doi dintre „stâlpii“ defensivei.

Robert Petre, o surpriză plăcută

La antrenamentele de ieri, ambele cu specific tehnico-tactic, a impresionat juniorul de 17 ani Robert Petre, care a fost foarte activ în jocul de dimineaţă şi a reuşit să marcheze, primind încurajări de la colegi. „Mă simt foarte bine la echipă şi sper să continui să joc bine. Am simţit că plutesc atunci când băieţii m-au felicitat la gol. Mi s-a acordat o şansă mare şi vreau să profit de ea“, a spus juniorul Robert Petre.
Andrei Ivan, abia revenit la echipă după ce a luat parte la cantonamentul naţionalei Under 17 a României, a intrat şi el imediat „în pâine“, dar evoluţia sa nu a fost pe placul lui Florin Pătraşcu, „Făină“ atrăgându-i atenţia de câteva ori asupra soluţiilor alese în timpul jocului-şcoală. Ceva probleme cu adaptarea la cerinţele lui Stângă a avut Andrei Voineag, dar jucătorul venit în probe de la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ pe „ruta“ Ştefăneşti s-a redresat la cea de-a doua şedinţă de pregătire a zilei.
Un uşor progres faţă de zilele precedente l-a cunoscut şi belgianul Jason Vandelannoite, iar dacă va mai da jos din surplusul de kilograme ar putea completa lotul alb-albastru. Printre remarcaţi s-au numărat Bogdan Vătăjelu şi Ionuţ Şerban, despre ultimul Gică Hagi, finanţatorul echipei Viitorul Constanţa, având cuvinte frumoase. „Este un băiat bun, cu calităţi multe, joacă şi în centru, şi pe bandă. Trebuie să aibă mai mult nerv, mai multă ambiţie, pentru că talent are. Noi am optat să-i păstrăm pe Băluţă şi Năstăsie şi i-am dat drumul lui. Îi doresc să aibă succes la Craiova“, a spus Gică Hagi, prezent la amicalul Pandurii – Şahtior Doneţk, scor 1-5.

Pleşan şi Izvoranu au plecat în Serbia

De la şedinţa de pregătire de ieri-dimineaţă au absentat Mihăiţă Pleşan şi Silviu Izvoranu, cei doi plecând la Belgrad, în Serbia, pentru nişte controale amănunţite, fiind şanse mari ca pentru ei cantonamentul de la Belek să se fi încheiat. Lista indisponibililor a fost mult mai scurtă ieri, doar Adrian Ionescu s-a pregătit separat, Câju, Sin şi Precup intrând la joc. Adrian Ionescu resimte nişte dureri la genunchiul drept, mai ales atunci când loveşte mingea. „De vreo două săptămâni mă doare genunchiul, dar sper să-mi treacă repede şi să intru şi eu în program normal de pregătire”, a spus Adrian Ionescu, pentru GdS.

Curelea: S-a creat un grup frumos

Atacantul Costin Curelea a spus că şi-ar dori să formeze un cuplu în atacul CSU cu Gică Craioveanu, chiar şi pentru 15 minute, fostul mare jucător al Băniei afirmând zilele trecute că şi-ar dori să joace într-un meci oficial şi să-şi facă astfel retragerea. „Ar fi un cuplu inedit, dar nu ştiu dacă se poate. Ar fi frumos să sărbătorim împreună promovarea la ultimul meci. Bineînţeles că l-am văzut evoluând, a fost un jucător de mare valoare, un stângaci foarte bun, foarte complex”, a spus Curelea. „Nu vom lupta doar cu ASA Târgu Mureş pentru promovare, ci cu toate celelalte cinci echipe care se vor califica în play-off. Eu zic că va fi o luptă destul de echilibrată. Cred că e bine că vom juca în primul meci oficial cu Târgu Mureş, pentru că vom fi în cea mai bună formă în prima etapă şi ne vom vedea liniştiţi de drum în continuare. S-a creat un grup frumos, la asta am lucrat cu toţii, iar şeful este antrenorul“, a completat Costin Curelea.

Astăzi, amical cu georgienii

CS Universitatea Craiova va susţine astăzi, de la ora 15.00, pe terenul principal al resortului „Kaia Riu“, al treilea joc amical din cantonamentul de la Belek, alb-albaştrii urmând să dea piept cu georgienii de la Baia Zugdidi. În primele două meciuri-test, elevii lui Ovidiu Stângă s-au impus cu 4-0 în faţa nemţilor de la Dynamo II Dresda şi cu 1-0 în disputa cu bulgarii de la Cerno More Varna. Ultima partidă de verificare de pe pământ turcesc va avea loc pe 14 februarie, cu gruparea rusă Yenisey.

Alexandru Vîrtosu (Antalya)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS