15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞahtior, sperietoare pentru Pandurii

Şahtior, sperietoare pentru Pandurii

http://www.youtube.com/watch?v=DmqW1ukc6Uw

\n

Vicecampioana României, Pandurii Tâgu Jiu, a pierdut de o manieră categorică amicalul disputat duminică seară, pe stadionul „Mardan“ din Lara, cu Şahtior Doneţk, scor 1-5. Elevii lui Cristi Pustai au „reuşit“ performanţa să încaseze trei goluri în trei minute, evoluţia din prima repriză fiind lamentabilă. „Minerii“ au marcat prin Facundo Ferreira (’9, ’10), Eduardo (’11, ’80) şi Bernard (’37), replica oltenilor venind de la olandezul Breeveld (’80), care a marcat cu un şut în vinclu de la aproximativ 25 de metri. La amicalul Pandurii – Şahtior au asistat unii dintre conducătorii echipei CS Universitatea Craiova, câţiva oficiali de la FC Botoşani şi aproximativ 50 de suporteri ucraineni, veniţi special de la Doneţk. A fost prezent şi Gică Hagi, care s-a întreţinut cu Mircea Lucescu înaintea primului fluier. „Sunt în cantonament aici, în Antalya, şi am zis să-l văd pe nea Mircea şi Pandurii. Ce aş putea spune despre meci? Este o diferenţă mare de valoare între cele două şi trebuie să muncim mai mult“, a spus Gică Hagi.
Pandurii: Stanca – Unguruşan, Paraskevas, Erico, Momcilovic – Anton (’76, Elton), Breeveld – Buleică, Nistor (’62, Alex dos Santos), Ciucur (’46, Distefano) – Bud (’56, Nicoară). Antrenor: Cristi Pustai.
Şahtior: Kanibolotskiy – Kobin, Kryvtsov (’46, Volovyk), Chygrynskiy, Shevchuk – Fernando, Stepanenko, Bernard (’46, Wellington) – Eduardo, Ilsinho – Ferreira (’46, Shynder). Antrenor: Mircea Lucescu.

„A fost un antrenament reuşit“

Antrenorul ucrainenilor de la Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a apreciat parcursul pandurilor din Liga Europa, iar în privinţa evoluţiei din amical a punctat că a fost un antrenament reuşit pentru ambele combatante. „Şi noi, şi ei, trebuie să interpretăm jocul ca pe un antrenament foarte bun. Sunt nişte meciuri de pregătire, nişte antrenamente, nu au nici o importanţă ca rezultat final. Rezultatul te ajută, desigur, să menţii un entuziasm în pregătire şi, bineînţeles, pentru mine foarte important era jocul. Ai mei au jucat bine prima repriză, dar, din păcate, în repriza a doua, s-au cam relaxat, iar asta m-a făcut să intervin şi să le spun că antrenamentul trebuie dus până la capăt. Cât despre Târgu Jiu, Pandurii, în prima repriză, au fost surprinşi de rapiditatea jocului nostru şi au comis şi nişte greşeli defensive. În repriza a doua au avut mult mai mult curaj, insistenţă, au jucat mult mai bine, şi-au creat şi situaţii de gol“.

Pustai, supărat în privinţa primei reprize

De partea cealaltă, antrenorul oltenilor, Cristi Pustai, s-a declarat supărat de evoluţia elevilor săi din prima repriză. „A fost un joc de pregătire, dar nu mi-a plăcut atitudinea din prima repriză. Nu ştiu ce s-a întâmplat, cum au reuşit să ia trei goluri în trei minute. După, pe parcurs, au reuşit să mai echilibreze jocul, dar diferenţa de valoare e cam mare“, a spus Cristi Pustai.
„Asta este, au fost două reprize diametral opuse. În prima, chiar dacă noi am avut prima mare ocazie de gol prin Buleică, am întâlnit o echipă puternică, Şahtior Doneţk, şi am luat în trei minute, trei goluri. Personal, eu vă spun că sunt mulţumit de atitudinea jucătorilor noştri. Repriza a doua a fost echilibrată, cu multe lucruri pozitive văzute la echipa noastră“, a declarat preşedintele clubului, Eugen Pârvulescu.
„E bine că s-au oprit la cinci şi am reuşit şi noi să echilibrăm jocul în a doua repriză, poate că nici ei nu au mai forţat şi a doua repriză a fost mult mai bună pentru noi. Am luat goluri pe greşeli individuale şi nu pot să spun decât că poate este bun şi un astfel de meci pentru că ne trezeşte şi pe noi şi nu trăim cu impresia că învingem mereu“, a spus mijlocaşul Alin Biuleică, unul dintre cei mai activi fotbalişti ai pandurilor.
Alexandru Vîrtosu (Antalya)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS