14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPunctul cu Brăila, bun doar pentru moral

Punctul cu Brăila, bun doar pentru moral

http://www.youtube.com/watch?v=Y8-PbQLnhho

\n

Handbalistele de la SCM Craiova au făcut meci egal cu echipa Dunărea Brăila, scor 23-23, dar punctul obţinut nu le ajută prea mult pe Roxana Han şi colegele sale să se apropie de locurile de play-off.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a remizat, sâmbătă, în Polivalentă, scor 23-23 (10-13), cu Dunărea Brăila, echipă care înaintea acestei etape se afla pe locul trei în Liga Naţională. Partida a fost atractivă pentru spectatori, iar finalul a fost unul incendiar, în care oricare dintre cele două formaţii puteau obţine victoria. Craiova a început meciul mai bine, a condus cu 7-3 în minutul 13, dar brăilencele au intrat la pauză cu trei goluri avantaj. Forcingul oaspetelor a continuat şi în repriza a doua, iar în minutul 50 SCM a reuşit să egaleze, scor 20-20. În ultimele zece minute s-au marcat şase goluri. Pentru SCM au punctat Cioaric, de două ori, şi Joldeş, iar ultimul gol al meciului a fost marcat de oaspete, prin Gabriela Perianu, cu un minut înainte de final. Aceeaşi Perianu a ratat o aruncare cu câteva secunde înainte de ultimul fluier, iar ultimul atac, de câteva secunde, a aparţinut craiovencelor, care nu au mai avut timp să înscrie.
Un joc bun a făcut ucraineanca Iulia Snopova, autoare a opt goluri. Pentru Craiova au mai evoluat: Munteanu, Paşca, Ianaşi, Dincă (1 gol), A. Amariei (1), C. Ilie (1), Han (6), Tivadar, Florica, Cioaric (3), Goran (2), Joldeş (1). Pentru Brăila, principala marcatoare a fost Horjea, cu 9 goluri.

Amariei şi Soare, mulţumite de rezultat

La finalul partidei, antrenoarele celor două echipe s-au declarat mulţumite de rezultatul de egalitate. „Dacă nu ratam atât de mult, probabil câştigam. Asta e, e bine că s-a terminat egal, ne vedem de obiectivele noastre. Până la ultima echipă, toate au şanse la play-off, pentru că sunt echilibrate valoric. Vâlcea, care este pe ultimul loc şi are trei puncte, are timp să-şi revină, pentru că sunt şi acolo jucătoare cu valoare şi experienţă. Au avut ghinion că şi-au creat echipa mai târziu“, a spus antrenoarea formaţiei oaspete, Alexandrina Soare. După acest meci, Brăila a coborât două locuri, de pe trei pe cinci.
La rândul său, Carmen Amariei a meţionat că oricine putea câştiga disputa: „Sunt mulţumită şi cu un egal, deoarece Brăila este o echipă care luptă pentru podiumul Ligii Naţionale, o echipă care dacă ne uităm de la stânga la dreapta conţine foste sau actuale jucătoare de lot naţional. Pentru noi, acest egal este mai mult sau mai puţin ca o victorie. Ne-am luptat 60 de minute să obţinem victoria, dar nu s-a putut. Mă bucur în primul rând de atitudinea fetelor, de sacrificiul pe care l-au arătat. Am condus, după aceea ne-au condus ele, din nou am egalat, am reuşit să menţinem ritmul, să nu avem fluctuaţii foarte mari şi să revenim în joc chiar cu posibilitatea de a câştiga în ultimele minute“.
Craiova a acumulat 16 puncte şi se menţine pe locul nouă, la nouă puncte în spatele locului şase, ultimul calificant în play-off. „Orice punct câştigat ne ajută să ocupăm o poziţie superioară. Noi sperăm în continuare la nişte victorii şi ca rezultatele celor şase echipe să ne ducă undeva în primele şase locuri“, a mai spus Amariei.
La meciul său de debut în Polivalentă, Mihaela Tivadar nu a reuşit să marcheze nici un gol. Jucătoarea originară din Cluj le-a cerut suporterilor răbdare, deoarece are nevoie de timp să se integreze sută la sută la noua sa echipă: : „A fost greu, am avut un adversar puternic. Era foarte bine dacă luam trei puncte şi nu unul, dar eu zic că este un pas înainte. Jocul echipei s-a schimbat, a mers bine apărarea şi poarta, faţă de ce am făcut în meciul de la Cluj. Am şi eu nevoie de o perioadă de acomodare. Nu le simt chiar bine pe fete, ştiu că publicul este nerăbdător, dar trebuie să mai aibă puţină răbdare cu mine. Este greu să aterizezi în echipă şi să te integrezi imediat“. 

La partidă a asistat şi Alexandra Gogoriţă, fostul inter al echipei oltene, iar la un moment dat, când formaţia craioveană era condusă, un spectator a strigat ironic la antrenoarea Amariei să o bage în teren pe Gogoriţă.
Etapa viitoare, SCM Craiova va juca la Constanţa, cu echipa Neptun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS