Acasă Sport „Şcolarii“ s-au pregătit pentru viitoarele bătălii

„Şcolarii“ s-au pregătit pentru viitoarele bătălii

Managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“, Paul Răducan, a făcut un scurt bilanţ pe anul 2013, considerând că grupele sale de juniori sunt în grafic, şi a trasat obiectivele pentru partea secundă a competiţiilor, punctând că are aşteptări mari, mai ales că pregătirea de iarnă a fost făcută ca la carte. „Suntem în grafic în privinţa Campionatului Naţional de juniori A, fiind la un punct de liderul FC Olt Slatina, cu menţiunea că avem un joc mai puţin disputat, ceea ce-mi dă speranţe pentru retur că vom termina pe primul loc, cu toate că la fazele finale se califică primele două clasate din fiecare serie. Nu sunt adeptul rezultatelor la juniori, deoarece scopul unei şcoli de fotbal este să formeze jucători, nu echipe. Cu toate astea, este important să fii în faţă, deoarece trebuie să participi la turneul final, care este un mijloc de lansare în fotbalul mare a juniorilor, devenind astfel o ţintă pentru echipele din ligile naţionale de seniori. Acelaşi obiectiv l-aş avea şi pentru juniorii B, unde lupta este foarte strânsă în primele şase poziţii. Ne despart şapte puncte de primul loc şi, de asemenea, avem un joc mai puţin disputat. Pretenţii asemănătoare avem şi la grupele C, D, E, unde ocupăm locurile de calificare la fazele superioare. Sperăm ca finele anului competiţional 2013-2014 să ne găsească pe unul dintre locurile ce asigură prezenţa în fazele superioare ale competiţiilor naţionale, aşa cum am făcut-o, de fapt, în fiecare an“, a spus Paul Răducan, pentru GdS. „În 2013 am promovat o serie de jucători la cluburi din Liga I şi a II-a, iar anul acesta, cu siguranţă, numărul celor care vor face pasul către înalta performanţă va creşte. Spun asta pentru că la fiecare categorie de vârstă avem jucători cu calităţi de excepţie, instruiţi pentru performanţă. În plus, am făcut şi o pregătire de iarnă bună. Am urcat la munte, la Herculane, cu grupele de juniori născuţi în 1998, 2000, 2001, iar cu juniorii A (1995-1996) pregătirea s-a făcut la Călimăneşti. Ca o concluzie, ne-am încărcat bateriile şi aşteptăm încrezători partea a doua a campionatului, mai ales că noi, spre deosebire de alţii, ne putem desfăşura pregătirea pe terenurile sintetice pe care le deţinem, întrucât am fost harnici şi le-am curăţat de zăpadă“, a completat managerul Şcolii de Fotbal „Gică Popescu“.

Nu exclude varianta vânzării şcolii de fotbal

Paul Răducan a afirmat că nu vede altă persoană în afara lui Gică Popescu în fotoliul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, considerând că „Baciul“ este persoana cea mai potrivită pentru noul capitol care va începe pe 5 martie, odată cu alegerile. Conducătorul grupării craiovene a admis în schimb că şcoala pe care o conduce ar putea fi înstrăinată în cazul în care Gică Popescu iese preşedinte al FRF şi asta pentru ca lumea să nu-l acuze de conflict de interese. „În opinia mea şi a multora, Gică Popescu nu ar trebui să aibă emoţii în privinţa şefiei FRF, cu toate că trebuie respectaţi toţi contracandidaţii săi. Nu-l susţinem pe Gică Popescu doar pentru că şcoala noastră îi poartă numele, ci pentru că noi credem că este persoana potrivită pentru revitalizarea fotbalului românesc. Are în spate o echipă de profesionişti şi, ţinând cont de vasta sa experienţă pe plan intern şi internaţional, cu siguranţă va şti ce să facă, astfel încât fotbalul nostru să cunoască progrese. Nu este la îndemâna oricui să fie căpitanul unei echipe precum FC Barcelona… În cazul în care Gică ar câştiga alegerile, va trebui ca în perioada următoare să găsim o soluţie în privinţa şcolii, pentru a nu-l pune într-o situaţie neplăcută. Soluţii sunt multe, dar cu siguranţă noi o vom alege pe cea mai bună pentru cei 230 de juniori pe care îi avem legitimaţi la toate categoriile de vârstă. Dar până atunci mai este destul timp şi trebuie să ne vedem de treabă, ca să ne atingem obiectivele propuse“, a punctat Paul Răducan.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version