5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoroftei crede că lui Bute îi trebuie alt antrenor

Doroftei crede că lui Bute îi trebuie alt antrenor

Preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB), Leonard Doroftei, a declarat că Lucian Bute, care şi-a pierdut centura IBF pe 26 mai 2012, poate reveni în fruntea boxului mondial, dar numai dacă îşi schimbă antrenorul. „Depinde de el. Dar, dacă ai greşit o dată cu antrenorul, ai greşit şi a doua oară…, cred că are nevoie de o schimbare. El este un băiat înalt, un stângaci, un băiat ambiţios care este încă tânăr. Nu pot să spun că este uzat, e tânăr şi poate reveni în fruntea boxului mondial cu alt antrenor“, a afirmat oficialul FRB, după cum informează Mediafax.
Pe vremea când activa ca boxer profesionist, Doroftei l-a avut antrenor pe cel care se ocupă acum de pregătirea lui Lucian Bute, canadianul Stephan Larouche. „Nici mie nu mi-a mers o dată cu antrenorul, nici a doua oară, şi după aia am renunţat. Credeam că nu îmi mai permite vârsta, dar am greşit atunci“, a afirmat Doroftei.
Lucian Bute a fost învins la puncte de Jean Pascal, pe 19 ianuarie, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea. Pe 26 mai 2012, Bute a suferit prima înfrângere la profesionişti, în faţa britanicului Carl Froch, când şi-a pierdut centura IBF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS