22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepe spectacolul olimpic la Soci!

Începe spectacolul olimpic la Soci!

În această seară se deschide oficial a 22-a ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Soci (Rusia), iar grandioasa ceremonie de pe stadionul „Olimpic“ va fi transmisă în direct de TVR1, de la ora 18.00. În total, la ceremonie vor participa peste 2.500 de actori şi dansatori.
La cel mai important eveniment sportiv al anului, organizat în premieră de Rusia, în perioada 7-23 februarie, vor lua parte 3.000 de sportivi din 90 de ţări, care vor lupta până pe 23 februarie, să cucerească una dintre cele 294 de medalii. Delegaţia României la JO de iarnă 2014 este compusă din 24 de sportivi şi 20 de antrenori şi oficiali. Reprezentanţii României vor evolua la opt discipline (schi alpin, schi fond, biatlon, sărituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie şi skeleton). Portdrapelul este biatlonista Eva Tofalvi.
La casele de pariuri, Norvegia este favorită să câştige cele mai multe medalii de aur la Soci. Delegaţia nordică este văzută înaintea Statelor Unite şi Germaniei. Gazdele competiţiei au a patra şansă, în timp ce Canada, naţiunea care s-a clasat pe locul 1 în topul naţiunilor la Vancouver, este abia pe locul 5. Francezii de la L’Equipe au prezentat lista celor mai importante zece absenţe de la Soci. Cele mai importante nume lipsesc la schi alpin: Lindsey Vonn (SUA), Hannes Reichelt (Austria), Marion Rolland (Franţa) şi Tessa Worley (Franţa). În top zece mai intră: Evan Lysacek (patinaj artistic, SUA), Miriam Gossner (biatlon, Germania), Martin Saint-Louis (hochei, Canada), Wang Meng (short-track, China), Xavier De Le Rue (snowboard, Franţa) şi Kiira Korpi (patinaj artistic, Finlanda).
Pentru organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci, ruşii au anunţat investiţii de 55 de miliarde de dolari. Însă, în urmă cu câteva zile, pregătirile erau departe de a fi finalizate. Jurnaliştii străini s-au trezit că nu au camere de hotel sau că sunt nevoiţi să îşi împartă spaţiul cu echipele de construcţie, că nu au apă sau internet. Altă problemă sunt câinii vagabonzi, care umblă cu miile pe străzile oraşului rus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS