20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanu: E o bucurie să fiu alături de băieţi

Craioveanu: E o bucurie să fiu alături de băieţi

Directorul de imagine al CS Universitatea Craiova, Gică Craioveanu, a ajuns în Antalya, iar astăzi s-a antrenat împreună cu Pleşan şi coechipierii săi. Craioveanu a vorbit despre perioada de pregătire, transferurile realizate în pauza competiţională şi despre play-off, într-un interviu pentru csuc.ro, pe care îl redăm mai jos.

Gică, ai venit în Antalya să fii alături de băieţi.

– Este o bucurie pentru mine să fiu alături după câteva luni. Să văd aceste condiţii minunate de pregătire pe care le au băieţii. Ovidiu are un lot din ce în ce mai bun. Eu zic că echipa are un moral foarte bun după prima parte a sezonului, unde a demonstrat că poate să joace sub presiune. A avut rezultate foarte bune. Şi toţi suntem încrezători că se vor repeta şi în retur.

 – Cum i-ai găsit pe jucători?

– Foarte bine. Îţi dai seama, e oboseală, sunt două antrenamente zilnice. O să intervină meciurile amicale care sunt la fel de importante, nu ca rezultate, ci ca să capeţi un tonus bun înainte de competiţie. Văd că toată lumea e fericită. Se lucrează foarte bine.

 – Că tot ai adus aminte de meciuri amicale, s-a disputat un prim meci în acest stagiu de pregătire, Universitatea – Dynamo Dresda II 4-0.

– Eu cred că meciurile amicale spun destul de puţin. Ele sunt pentru a căpăta un pic de moral, un pic de încredere. Să capeţi acel tonus fizic şi tonus al competiţiei, iar rezultatele sunt puţin importante. Toţi care am jucat fotbal ştim asta. Poţi să ai rezultate extraordinare în pregătire şi când încep meciurile oficiale să nu faci absolut nimic. Eu spun că meciurile importante vor veni spre sfârşitul stagiului de pregătire. Atunci e foarte important să se ajungă la un ritm foarte bun.

– Echipa a terminat pe primul loc şi cu toate acestea a fost o campanie puternică de achiziţii. Cum vezi tu activitatea aceasta intensă de pe piaţa transferurilor?

-Consider că staff-ul care se ocupă de echipă, în primul rând Ovidiu şi apoi ceilalţi care sunt pe lângă el şi-au dat seama că va fi un play-off foarte complicat, în care toate echipele îşi vor lua măsuri, multe măsuri, drept urmare consider că este bine să vină jucători care au experienţă şi care ştiu să joace în meciuri importante, în care nu ai voie să greşeşti.

– Care este transferul iernii la Universitatea?

-E posibil ca Varga ca şi nume, ca şi CV. Este un jucător important în fotbalul românesc în ultimii ani, chiar dacă în ultimul timp a jucat mai puţin, dar calităţile nu se pierd niciodată. Cu talentul te naşti, iar Varga este unul dintre jucătorii talentaţi ai fotbalului românesc.

– Lituanianul Valskis ar putea fi un nou Gică Craioveanu? A marcat 29 de goluri în sezonul precedent.

-Am auzit lucururi extraordinare despre el, Ovidiu este foarte încântat că-l are în lot. Că a venit un jucător care pare că va face diferenţa. Noul Gică Craioveanu… nu ştiu. Sper să fie mult mai bun decât mine, mai bun decât “Strâmbu”, cu toate că e complicat să ajungi la nivelul lui Ovidiu, care a fost unul dintre cei mai buni zecari din istoria recentă a Craiovei. Dar dacă Ovidiu îmi spune că e un jucător complet, un jucător foarte valoros, sunt convins că aşa este. Sper să ne aducă acest plus, care de multe ori în tur, şi mai ales la începutul turului ne-a lipsit.

– Cum vezi partea a doua a sezonului şi implicit play-off-ul? Are Craiova forţa necesară să promoveze?

– O are, am spus-o. A adus jucători capabili. A demonstrat-o în prima parte a campionatului. Dar sunt echipe care s-au întărit foarte mult, ASA Târgu Mureş spre exemplu. Gloria Bistriţa este o echipă care are foarte mare experienţă şi e o echipă care ştie să joace meciurile acestea importante. Mai e şi FCU. Sunt 4-5 echipe care pleacă de la acelaşi nivel, cu aceleaşi şanse de a promova şi sper să fim noi prima promovată. 

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS