21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU continuă să transfere

CSU continuă să transfere

Liderul Ligii a II-a, seria 2, CS Universitatea Craiova, nu a încheiat campania de transferuri din această iarnă, fiind „înrolaţi“ la echipă atât jucători tineri, de perspectivă, cât şi cu o vastă experienţă competiţională.
Ultimul „tun“ dat de oficialii din Bănie este cooptarea craioveanului Ionuţ Şerban, fotbalist pe care-l „pierduseră“ între cele două stagii din Antalya ale trupei lui Ovidiu Stângă. Conducătorii de la CSU au dat dovadă de multă putere de convingere şi de insistenţă în ceea ce-l priveşte pe mijlocaşul craiovean, reuşind să obţină semnătura acestuia în cele din urmă. Ionuţ Şerban, jucător deţinut în coproprietate de Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“ şi Academia
„Gheorghe Hagi“, s-a pregătit sub comanda lui Ovidiu Stângă în primul stagiu din Antalya, dar trecerea sa la CSU a picat din cauza unor neînţelegeri privind perioada contractuală. Fotbalistul voia să vină împrumut pentru şase luni, apoi să vadă dacă rămâne în Bănie sau se întoarce la Viitorul Constanţa, în timp ce gruparea olteană îl dorea definitiv, cu un contract pe trei ani. Ulterior, Şerban a plecat într-un stagiu în Antalya cu FC Clinceni, bătând palma cu divizionara secundă să evolueze pentru şase luni în seria I, însă nu a apucat să semneze contractul spre norocul clubului din Bănie. Oltenii au intrat din nou pe fir şi au reuşit să-l convingă atât pe jucător, cât şi pe „proprietarii“ acestuia că e mai bine să semneze cu CSU, fapt care s-a şi întâmplat, Şerban venind definitiv la liderul Ligii a II-a, seria 2, el ajungând miercuri seară în cantonamentul alb-albaştrilor de la Belek. Ionuţ Şerban este născut în 1992 şi este evaluat de transfermarkt.com la 150.000 de euro.

A venit în probe
un belgian

CSU s-a arătat dispusă să „încerce“ şi jucători pe care nu i-a monitorizat, un astfel de caz reprezentându-l Jason Vandelannoite, un mijlocaş belgian de 27 de ani, care s-a antrenat ieri sub comanda lui Ovidiu Stângă. Vandelannoite a jucat ultima dată la FC Valletta, iar în carierea sa a mai fost legitimat la Club Brugge, Bursaspor, AFC Tubize, Qormi şi Hibernians. „Contractul meu s-a încheiat cu FC Valletta, ei vor să semnez o nouă înţelegere, dar managerul meu m-a îndrumat să vin aici. Pentru mine este o nouă experienţă. Vreau să joc mai sus decât în Malta. Universitatea Craiova este o echipă bună, care doreşte să joace la cel mai înalt nivel. Pentru mine este o provocare“, a spus Vandelannoite, care va afla dacă rămâne la echipă sau nu după partida amicală de mâine, cu bulgarii de la Cherno More Varna.

Stângă, mulţumit după amicalul cu Dynamo II Dresda

Antrenorul Ovidiu Stângă s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei sale din amicalul cu Dinamo II Dresda, câştigat de CSU cu 4-0, considerându-l „un antrenament reuşit“.
„A fost un antrenament reuşit. Este îmbucurător faptul că ne creăm ocazii, că suntem proaspeţi în faţa porţii, luăm decizii bune. În rest, ne dă puţin dureri de cap faptul că nu ne putem baza pe toţi jucătorii şi sperăm ca în perioada următoare să-i aducem uşor-uşor la forma optimă pentru a juca un meci întreg. În primul rând mă mulţumeşte atitudinea jucătorilor, faptul că ne creăm ocazii, că, uşor-uşor, relaţiile de joc încep să apară. Remarc evoluţia lui Ganea, care a avut două pase decisive şi un gol, dar, per total, echipa s-a mişcat foarte bine. Sunt şi lucruri care m-au nemulţumit pe anumite faze ale jocului, pentru că şi adversarul şi-a creat ocazii. Am gafat de multe ori pe faze fixe, nu ne-am respectat sarcinile aşa cum a trebuit. Pentru că e destul de greu ca într-o perioadă scurtă să schimbi mentalitatea jucătorului român pentru meciurile amicale. Eu sper să le reglăm pe toate, dar numai şi numai de ei depinde. Cu o comunicare mai bună între ei sper să le remediem. Izvoranu a ieşit accidentat, a simţit o durere la picior. Sperăm să nu fie ceva grav, urmând să vedem în zilele următoare ce se întâmplă cu el“, a spus Stângă, pentru csuc.ro.
La rândul său, juniorul Cristi Ganea, autor a două pase decisive şi un gol în jocul cu nemţii, a spus că întreaga echipă a evoluat bine şi că jocul începe să se lege: „Am făcut un meci reuşit, ne-au ieşit combinaţiile. Important este că am câştigat şi sper să meargă din ce în ce mai bine. E important să învingem, îţi dă moral mai bun. Sper să câştigăm şi sâmbătă, când avem un meci mai greu. Antrenamentele cred că vor fi mai uşoare de acum, nu dure, cum au fost în primul cantonament. Importante sunt acum meciurile, să legăm cât mai multe victorii şi să ne acomodăm cât mai bine cu noii colegi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS