5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCe coşmar! Au pierdut pe terenul ultimei clasate

Ce coşmar! Au pierdut pe terenul ultimei clasate

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au înregistrat a şaptea înfrângere în Liga Balcanică, şi poate cea mai dureroasă, deoarece au fost depăşiţi categoric de ultima clasată, echipa muntenegreană Teodo Tivat, cu scorul de 91-70.

Duminică seara, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova obţineau o victorie fără drept de apel, în Sala Polivalentă, în disputa cu penultima clasată în Liga Naţională, Farul Constanţa (scor 100-55). La două zile distanţă, jucătorii alb-albaştri au evoluat în deplasare, în Liga Balcanică, pe terenul echipei de pe ultimul loc, Teodo Tivat, din Muntenegru. Ţinând cont de linia de clasament înaintea acestei runde, a 12-a, dar şi de rezultatul din tur, când oltenii s-au impus cu scorul de 87-76, SCM-U pornea favorită, dar a făcut un joc dezamăgitor „încununat“ cu o înfrângere la 21 de puncte diferenţă, scor 91-70 (19-18, 22-14, 31-17, 19-21). După acest rezultat, ambele echipe au rămas pe aceleaşi poziţii ocupate înaintea acestei runde, Craiova – pe locul cinci, cu 15 puncte (patru victorii, şapte înfrângeri), Tivat – pe locul 9, cu 12 puncte (două victorii, opt înfrângeri).
Baschetbaliştii craioveni au fost „în grafic“ în debutul meciului, conducând la un moment dat cu 11-4, apoi 16-8. Gazdele au revenit, iar la finalul primului sfert au preluat conducerea. Muntenegrenii şi-au adjudecat şi sfertul următor, intrând la pauza mare cu un avans de nouă puncte. Sfertul următor a fost dezastruos pentru craioveni, care au primit aproape dublu decât au marcat. Avantajul celor de la Teodo Tivat a început să fie din ce în ce mai liniştitor, iar finalul a fost fără emoţii pentru cei aproximativ 50 de spectatori muntenegreni, care s-au încumetat să vină într-o sală în care temperatura era puţin mai mare ca afară. Deoarece meciul nu a fost televizat, doar din statistica oferită de site-ul oficial al competiţiei, balkanleague.net nu ne putem da seama care au fost toate „bubele“ din jocul echipei craiovene. Echipa-gazdă a fost superioară la toate capitolele, procentajul aruncărilor de două puncte, 72 la sută, faţă de 54 al craiovenilor, la aruncările de trei puncte (40 la sută Teodo Tivat/33 la sută SCM-U Craiova), la aruncări libere (84 la sută muntenegrenii / 66 la sută SCM-U Craiova), la recuperări: 29 – Teodo/23 – Craiova.
Doi dintre jucătorii gazdelor, Nikola Vucurovic (25p) şi Savo Djikanovic (23p), au marcat aproape jumătate din punctele echipei Teodo Tivat, ambii având împreună 48 de puncte.

Babic, doar două puncte

În ceea ce priveşte evoluţia jucătorilor de la SCM-U Craiova, trei dintre jucători, LeVar Seals, Mirko Kovac şi Travis Bureau, au fost principalii marcatori ai echipei, fiecare cu 12 puncte reuşite. La debutul în Liga Balcanică, croatul Babic a stat pe teren 16 minute, timp în care a marcat doar două puncte, a făcut două recuperări şi a dat o pasă decisivă. Babic şi-a încercat de trei ori norocul cu aruncări de la distanţă, dar degeaba. Antrenorul Milan Nisic le-a dat multe minute de joc tuturor jucătorilor deplasaţi în Muntenegru. Pentru Craiova au mai jucat: Sokk (5), Căpuşan (5), Tyler (6). Maric (6), Gavrilă (2), Popescu (8). În următoarea rundă din Liga Balcanică, craiovenii vor primi vizita echipei KK Kozuv, pe 11 februarie. Până atunci, echipa craioveană va juca în campionat, la Oradea, cu CSM. Meciul va avea loc mâine, la ora 19.00. Delegaţia craioveană a ajuns ieri în ţară, direct la Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS