10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHallik: Am fost ghinionist

Hallik: Am fost ghinionist

La un de când îşi punea semnătura pe contractul cu echipa masculină baschet SCM-U Craiova, jucătorul estonian Reinar Hallik îşi face bagajele. Baschetbalistul de 29 de ani şi-a reziliat, săptămâna trecută, pe cale amiabilă înţelegerea cu gruparea alb-albastră.
Motivul despărţirii, conform jucătorului din naţionala Estoniei, ar fi acela că nu mai prindea echipa de bază. Jucătorul a vorbit pentru GdS că în situaţia sa a fost vorba şi de ghinion, deoarece a contractat un virus la naţională, a făcut tratament cu antibiotice, revenindu-şi destul de greu în plenitudinea forţelor. „Problemele medicale după ce am jucat în vară la naţională au fost principalul motiv pentru care lucrurile au stat cum au stat în acest sezon. Am fost nevoit să stau două luni, am luat antibiotice şi mi-a fost greu să mă recuperez în totalitate. Mi-am pierdut locul în rotaţia din echipă. A fost vorba de ghinion. Şi pentru echipă, şi pentru mine. Pentru că nu puteam prevede că mă voi accidenta. După ce mi-am revenit, îmi doream să joc mai mult. În decembrie am purtat o discuţie cu cei de la club, iar acum am stabilit că pentru ambele părţi este mai bine să ne despărţim“.
Hallik a spus că a petrecut un an minunat în Polivalenta din Bănie şi le-a cerut fanilor să fie mereu alături de echipă pentru că acest lucru aduce rezultate bune: „Pe de o parte, pot spune că sunt fericit că pot merge undeva unde voi juca, dar, pe de altă parte, sunt trist că lucrurile nu au mers bine la Craiova, pentru că îmi place aici, în special de suporteri, care sunt minunaţi. Motivele pentru care am revenit în vară la echipă au fost antrenorul Mandic şi faptul că îmi plăcea foarte mult să joc într-o sală plină. Mulţumesc celor din club, craiovenilor care m-au făcut să mă simt bine aici. Spectatorii fac treaba să meargă la echipă“. Jucătorul va reveni acasă, în Estonia, pentru câteva zile, apoi va încerca să-şi găsească o echipă, chiar dacă majoritatea campionatelor din Europa sunt în plină desfăşurare.
Reinar Hallik a avut în acest sezon de Ligă Naţională o medie de 4,5 puncte, 8,0 recuperări şi 0,2 pase decisive în cele şase jocuri disputate (. În Liga Balcanică, estonianul a avut următoarele statistici: 5,6 puncte, 1,3 recuperări, 0,3 pase decisive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS