Acasă Sport Contre între Amariei şi Gogoriţă

Contre între Amariei şi Gogoriţă

http://www.youtube.com/watch?v=inVJP_5Xk_8

Carmen Amariei, antrenoarea echipei feminine de handbal SCM Craiova, a contracarat ieri declaraţiile făcute de fosta jucătoare a Craiovei, Alexandra Gogoriţă, în GdS. Amariei consideră că Gogoriţă a plecat de la club fiind nemulţumită de condiţiile salariale. În replică, handbalista spune că nu partea materială a determinat-o să plece, ci atitudinea antrenoarei.

La câteva zile după ce clubul SCM Craiova a transmis, printr-un comunicat, informaţia că jucătoarea Alexandra Gogoriţă şi-a reziliat contractul cu clubul şi după ce handbalista a declarat, pentru GdS, că „a scăpat de umilinţă“, antrenoarea Carmen Amariei a prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, poziţia sa cu privire la plecarea Alexandrei Gogoriţă.
Amariei, care în sezonul trecut a fost coechipieră cu Gogoriţă, ambele evoluând pe postul de inter, a spus ieri că jucătoarea nu a plecat din cauza ei, aşa cum a declarat, ci din cauză că dorea să i se mărească salariul de „aproximativ patru ori“. Carmen Amariei a repetat obsesiv ideea că şi-a dorit mereu ca jucătoarea Alexandra Gogoriţă să rămână la echipă pentru că făcea parte din nucleul acesteia, dar că interul în vârstă de 22 de ani a motivat că îşi doreşte să plece „din motive persoanale şi legate de salariu“.
„În vară, când am preluat echipa, m-am înţeles foarte bine cu Alexandra Gogoriţă. I-am vorbit de planurile mele şi i-am spus că mă bazez pe ea, că face parte din nucleul echipei. Chiar dacă a suferit în ultimii ani în sânul acestei echipe, Alexandra a spus că această schimbare o va face să progreseze şi îşi doreşte din suflet să colaborăm bine. Asta a fost în luna iulie. În luna septembrie, jucătoarea a venit la mine şi m-a rugat să o las să plece. Mi-a spus: «Dacă aş primi o hârtie cum că pot pleca liberă de contract, chiar mâine aş pleca». M-am opus cu vehemenţă, pentru că echipa avea nevoie de ea. Am întrebat-o de ce vrea să plece şi mi-a zis că sunt motive persoanle. Mi le-a detaliat puţin şi i-am cerut să rămână până la finalul sezonului măcar. Cererea ei ca să continue era mărirea salariului cam de patru ori. Bineînţeles că răspunsul clubului a fost că vom discuta în vară de o renegociere, aşa cum era stabilit şi în contractul ei, cu condiţia să arate pe teren că merită mărirea salariului“, a spus antrenoarea.
Amariei a adăugat că „dragoste cu sila nu se poate“: „După meciul de la Braşov, dorinţa ei de a părăsi acest club i-a fost respectată. După meciul de la Cluj, am primit un telefon din partea conducerii, care mi-a confirmat dorinţa ei de a părăsi echipa. Nu ne-am mai opus“, a explicat Carmen Amariei. „Noi i-am propus să aibă un contract până în 2016, cu posibilitate ca în 2015, dacă primeşte o ofertă foarte bună din străinătate, să fie liberă. Nu s-a putut şi i-am oferit şansa să nu se mai chinuiască şi să spună ea cum s-a simţit umilită. Dacă nu te simţi bine la o echipă, nu ai cum să performezi“.
Referindu-se la realizările Alexandrei Gogoriţă în teren, antrenoarea SCM a spus că nu contează numai golurile marcate: „Nu ne putem referi doar la goluri marcate. Foarte bine că a marcat, dar trebuie să vedem din câte aruncări a dat 45 de goluri şi câte greşeli de tehnică individuală a avut. Statistica mă priveşte pe mine şi o prezint clubului“.

Gogoriţă: Dacă mă gândeam la bani, rămâneam la Craiova, chiar şi rezervă

În replică la cele spuse de fosta sa antrenoare, Alexandra Gogoriţă a menţionat că nu i se pare corect să se creeze impresia că a plecat din cauza faptului că nu i s-a oferit cât a cerut pentru sezoanele viitoare. „Eu am plecat după ceea ce mi s-a întâmplat la antrenamente, când toate fetele au văzut cum mă trata antrenoarea, cu indiferenţă. Am întrebat-o: «Carmen, de ce mă tratezi aşa?» şi ea mi-a răspuns: «Ţi-ai dat seama? Am vrut să-ţi dau o lecţie». În privinţa banilor, la începutul campionatului, deşi eu aveam unul dintre cele mai mici salarii din lot, comparativ cu nou-venitele, mi s-a propus să mi se mai pună 300 de euro la salariu şi să-mi prelungesc contractul, scadent în vară, cu încă un an. La alte discuţii legate de contractul meu, eu am lăsat de la mine dacă se muta şi soţul meu cu serviciul de la Bucureşti la Craiova. În caz că nu venea el, îmi doream un salariu mai mare, ca să merite sacrificiul. Pentru că aşa, la Bucureşti, aş fi avut o ofertă financiară mult mai tentantă. Şi, la urma urmei, nu eram îndreptăţită să cer mai mult de 1.200 de euro pe lună, cât aveam acum, în condiţiile în care alte jucătoare sosite în vară aveau salarii duble faţă de mine? Să fie clar! Nu am plecat de la club din cauza banilor, pentru că am renunţat la şase salarii când mi-am reziliat contractul. Dacă voiam banii, rămâneam rezervă la Craiova“, a spus sportiva.
Gogoriţă a mai vrut să facă o precizare: „Antrenoarea spune că a fost înştiinţată de club că am plecat. Nu cred că este aşa. Ea mi-a zis după meciul cu Braşov că cei din club sunt nemulţumiţi de evoluţia mea şi că pot pleca. La meciul următor, eu am mers la Deva, nu m-a folosit deloc, iar la partida următoare, de la Cluj, m-a trimis pe final de meci în teren şi am dat patru goluri. Credeţi că cei din club îmi dădeau drumul fără să se consulte cu ea, sau că antrenoarea nu avea habar că plec?“.

Obiectivul pe hârtie e 1-7,
declarat e 1-6

Deşi în tot acest campionat a vorbit doar despre participarea în play-off-ul Ligii Naţionale, locurile 1-6, în cadrul conferinţei de presă de ieri, Carmen Amariei a punctat că în contract se stipulează locurile 1-7, în condiţiile în care actele au fost semnate înainte de schimbarea sistemului de desfăşurare a campionatului, atunci când play-off-ul cuprindea poziţiile 1-8. „Obiectivul echipei a fost clasarea pe locurile 1-7 şi rămâne acelaşi. Dacă doriţi, vă arăt contractul şi regulamentul de ordine interioară. Ne dorim să intrăm în play-off şi cred că am avea o şansă dacă am câştiga meciul cu «U» Jolidon Cluj la «masa verde», apoi să câştigăm partida de sâmbătă cu Dunărea Brăila“, a mai spus Amariei.

Exit mobile version