27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJurnalistă din Craiova, chemată la lotul naţional de snooker

Jurnalistă din Craiova, chemată la lotul naţional de snooker

http://www.youtube.com/watch?v=9fay5FooMu8

Participantă în premieră la un concurs de snooker, o jurnalistă din Craiova i-a impresionat pe cei prezenţi, iar la câteva zile distanţă a avut plăcuta surpriză să afle că a fost chemată în lotul naţional feminin al României.
Ana Maria Gebăilă (foto) a povestit pentru GdS că era pasionată de acest sport nobil, îl urmărea la televizor, iar în luna decembrie a anului trecut a mers să realizeze un reportaj la Cupa „Paul Hunter“, concurs organizat de clubul Free-ball Craiova, condus de Adrian Fundeanu. „În luna decembrie, fusesem la un concurs, primul de acest gen în Craiova, Cupa “Paul Hunter”. Toată lumea a fost impresionată că am avut răbdare să urmăresc toate meciurile. Un meci de snooker poate să durere câteva ore. În sală este linişte totală, nu se aplaudă, se fac semne discrete când o bilă este băgată într-un mod spectaculos. Ulterior a venit propunerea de la omul care deţine clubul din Craiova de a mă înscrie la campionatul local. Am acceptat, deşi nu am experienţa jocului“, poveşteste Ana Maria.
Îmbrăcată corespunzător, cu papion, vestă şi cămasă, şi foarte încrezătoare, tânăra s-a prezentat la concurs. Spre surprinderea ei, s-a clasat pe un merituos loc 9 din 32 de participanţi. „Am ajuns în optimile de finală, ceea ce înseamnă mult. În primul meci, am întâlnit o adversară destul de bună, pe al doilea meci l-am câştigat deoarece adversarul meu nu s-a prezentat, iar pe cel de-al treilea l-am pierdut la o diferenţă de un punct. A fost foarte intens. Am avut un punctaj foarte bun, care m-a împins în faţă în clasament, locul 9 din 32“, a declarat jurnalista, care a adăugat că soţul ei, Cristian, i-a fost un fel de antrenor, sfătuind-o unde să lovească bilă.  

Puţine fete practică snooker-ul în România

La campionatul local a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Române de Snooker, Francisc Tobă, iar la câteva zile distanţă Ana Maria a primit un telefon-surpriză. „Întâmplarea a făcut ca, după câteva zile, să fiu sunată de la Bucureşti, propunându-mi-se să intru în lotul naţional feminin de snooker. Nu m-am aşteptat ca după acest concurs să fiu invitată să particip la un nivel mult mai înalt. A fost ceva foarte interesant, pentru că înainte să intru în competiţie nu aveam experienţă. Ştiam regulile, urmărisem mult la televizor, dar nu am făcut antrenamente. S-a întâmplat să am şi ceva rezultate bune, probabil că asta i-a impresionat, eu nefiind foarte şcolită în sensul ăsta. A fost o propunere surprinzătoare“, îşi aminteşte craioveanca.
Adrian Fundeanu, reprezentantul clubului Free-ball Craiova, a spus că a fost sunat de antrenorul lotului naţional, Dragoş Cozmaciuc, care a cerut acceptul să o includă pe Ana Maria Gebăilă în lotul naţional feminin care va particiap la Campionatul European, care va avea loc în luna martie la Bucureşti. „Sunt maximum zece fete la nivel de ţară, care practică acest sport. Antrenorul federal a vrut să o includă în lot. Evoluţia ei a fost destul de bună pentru prima participare. Pentru Ana Maria, snookerul este un sport nobil, elegant. Ţinuta este obligatorie. Pantaloni negri, cămaşă, vestă, papion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS