11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGogoriţă: Decât să fiu umilită, am preferat să plec

Gogoriţă: Decât să fiu umilită, am preferat să plec

Alexandra Gogoriţă, una dintre cele mai bine cotate jucătoare de la echipa SCM Craiova, şi-a reziliat vineri contractul
cu formaţia olteană. A treia marcatoare a echipei în acest sezon a spus, pentru GdS, că antrenoarea Carmen Amariei
i-a spus după meciul cu Braşov că nu se mai ridică la valoarea echipei, astfel că la meciurile următoare nu a mai fost băgată în teren, iar la antrenamente a fost folosită „ca jalon“.

Clubul SCM Craiova a dat cu piciorul unei sportive valoroase. Handbalista Alexandra Gogoriţă, de 22 de ani, jucătoare emblematică pentru echipă, a decis vineri să-şi rezilieze contractul cu clubul finanţat de municipalitate, nemaiputând suporta ce i se întâmpla.
Gogoriţă, jucătoare de lot naţional, a treia marcatoare a echipei din Bănie, în condiţiile în care a dat toate golurile din acţiune, a povestit vineri, pentru GdS, prin ce a trecut în ultimele luni. Vizibil afectată de cele întâmplate, Alexandra a ţinut să explice că nu şi-ar fi dorit să părăsească echipa la care a venit în 2010, dar că nu a mai suportat umilinţele şi bătaia de joc.
„Miercurea trecută, după meciul cu Braşov, antrenoarea Carmen Amariei mi-a spus că nu mă ridic la nivelul echipei, că nu am avut atitudine în teren, deşi eu am jucat în prima repriză, am dat un gol şi am condus la pauză cu 11-10. Ce-i drept, am avut şi două ratări, şi îmi pare rău că nu am făcut un joc strălucit. La meciul următor, de la Deva, nu am fost folosită nici un minut, dar antrenorul decide cine joacă. A urmat deplasarea la Cluj, la câteva zile distanţă. La antrenament am fost folosită pe post de jalon. Toate schemele de atac erau făcute fără mine. La meci, am fost trimisă în teren în ultimele minute, când gazdele aveau un avans mare, şi am marcat cinci goluri. Am dat 45 de goluri până acum, toate din acţiune, în condiţiile în care nu am jucat foarte mult“, a povestit jucătoarea născută în Corabia.
De-a lungul timpului, Gogoriţă a fost lăudată de foarte mulţi antrenori pentru forţa aruncării, iar unul dintre foştii selecţioneri ai României, Radu Voinea, spunea de fiecare dată despre ea că are un braţ puternic şi aruncă bine.

A expirat perioada de transferuri

Handbalista a povestit o întâmplare cel puţin ciudată, petrecută luna trecută: „Acum trei săptămâni, cineva din tribună a venit la mine şi mi-a zis să plec dacă am oferte, pentru că antrenoarea vrea să mă umilească şi să renunţe la mine după data de 17 ianuarie, când expiră perioada de transferuri. L-am întrebat cine este el de îmi spune aceste lucuri, nu i-am dat crezare şi mi-am văzut de antrenamente… Decât să nu joc şi să zică lumea că stau pe banca de rezerve pentru bani, şi să sufăr, am preferat să îmi reziliez contractul, chiar dacă voi sta acasă câteva luni şi nu voi mai primi bani. După câte mi s-au întâmplat, pentru mine este o eliberare. Nu mai puteam suporta ce mi se întâmpla. Nu am ce reproşa conducerii clubului, nu am restanţe, dar sunt mâhnită ce se întâmplă în interiorul echipei“.

„Nu îmi era frică de concurenţă“

Chiar dacă pe postul Alexandrei, cel de inter, a fost adusă o jucătoare experimentată, Mihaela Tivadar, iar pe el mai evoluează şi Anca Amariei şi Iulia Snopova, Alexandra a spus că nu se temea de concurenţă, în condiţiile în care înainte de a veni la Craiova a jucat la Braşov, unde pe acelaşi post evoluau cunoscutele Simona Gogârlă şi Alexandrina Barbosa. „Nu mi-a fost frică niciodată de concurenţă. La Rulmentul am jucat în condiţiile în care pe bancă stăteau celebrele Gogârlă şi Barbosa. Am jucat în preliminariile Ligii Campionilor“.
Când a vorbit despre publicul craiovean, Alexandrei i-au dat lacrimile. Pentru asta regretă că pleacă de la Craiova: „Îmi pare rău că trebuie să mă despart de acest public minunat, care a fost alături de mine, m-a aclamat. Când am intrat în Polivalentă era o atmosferă de vis, pe care nu cred că o voi mai găsi undeva. Cu publicul am trăit cele mai frumoase clipe. Sper să mai am posibilitatea să mai joc la Craiova, iar dacă nu, când vin ca adversar să nu fiu primită cu ostilitate“.
La aflarea veştii că Alexandra Gogoriţă a părăsit echipa alb-albastră, un suporter înfocat al echipei de handbal a rămas aproape fără cuvinte: „Nu-mi vine să cred că renunţă aşa uşor la o jucătoare precum Gogoriţă. Antrenoarea a adus numai jucătoare în vârstă, unele cu probleme medicale, iar pe Gogoriţă o lasă să plece. Nici nu mă mai gândesc la play-off, ci să nu retrogradăm, pentru că ar fi vai de noi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS