12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarian Oprea, fără rival pe măsură

Marian Oprea, fără rival pe măsură

În ciuda vremii neprielnice, cu ninsori abundente şi viscol, 264 de atleţi din ţară s-au încumetat să plece la drum şi să participe la prima etapă a Campionatului Naţional de sală (seniori, tineret, juniori 1). Printre aceştia s-au aflat şi atleţi din Oltenia, iar câţiva dintre ei au reuşit să urce pe podium la primul concurs atletic din noul an.
Transferat la finalul anului trecut la CSM Craiova, triplusaltistul Marian Oprea (foto) a câştigat fără probleme concursul, cu o săritură care a măsurat 16,36 metri. Ocupantul locului al doilea la această probă, Alexandru Baciu, din Călăraşi, nu i-a pus probleme „Struţului“, cea mai bună săritură a sa măsurând 15,94 metri. O altă reprezentantă de la CSM Craiova care a terminat concursul pe podium este Ana Maria Sima, clasată pe locul doi în proba de 800 de metri. Cursa la 800 de metri a fost câştigată tot de o reprezentantă a Craiovei, dar de la CS Universitatea, Adelina Tănasie. Aceasta a urcat pe podium şi la 400 de metri, pe locul trei, în timp ce o altă sportivă de la CSU, Roxana Ene, a încheiat concursul pe locul cinci.
Tot de la CSU Craiova, Ionela Dincă s-a clasat pe locul trei la 3.000 de metri, locul doi fiind ocupat de gorjeanca Elena Moagă (CS Pandurii Târgu Jiu). Moagă, alături de alte două colege de la Pandurii, Adela Bălţoi şi Andreea Piscu, au acaparat podiumul în proba de 1.500 metri.
La masculin, Cornel Glişcă (CSM-CSS Slatina) s-a clasat pe locul trei la 800 m, aceeaşi poziţie a ocupat-o şi Daniel Budin (CSM-CSS Slatina), dar la 60 m, iar la 3.000 m, Claudiu Surlea (CS Pandurii Târgu Jiu) s-a clasat pe locul trei într-o cursă câştigată de un craiovean, Daniel Betej, dar care a reprezentat clubul din Reşiţa. Singurul record al concursului a fost realizat de vâlceanul Andrei Toader, la juniori 2, în proba de aruncarea greutăţii, sportivul de la Chimia Vâlcea având o aruncare ce a măsurat 20,96 metri. Etapa a doua va avea loc în weekend, la Bacău, iar finala între 15 şi 16 februarie, la Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS