13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStângă, mulţumit după primul amical al CSU

Stângă, mulţumit după primul amical al CSU

CS Universitatea Craiova a pierdut primul meci din acest an, scor 1-0 (‘27 Thiago), cu Ravan Baku, penultimul loc în prima ligă din Azerbaidjan, partidă desfăşurată pe stadionul „Titanic“, din localitatea Lara. În ciuda eşecului, „alb-albaştrii“ au avut o evoluţie bună, fapt ce l-a mulţumit pe tehnicianul Ovidiu Stângă. „Venim după o săptămână grea. Ca şi prime concluzii, după părerea mea a fost un test reuşit, ne-am creat ocazii cât nu ne-am creat în tot turul. Dar lipsa de prospeţime şi-a spus cuvântul în faţa porţii. Am ratat uşor ocazii mari. Am jucat în formule noi, cu jucători noi, şi acest lucru s-a văzut. Să termini 80 la sută din acţiuni cu şut la poartă eu zic că este în regulă. Rămâne să ne concentrăm, să continuăm pe aceeaşi linie ca şi pregătire fizică, pentru că numai aşa putem să avem prospeţime, luciditate şi forţă să marcăm“, a afirmat Ovidiu Stângă, pentru site-ul oficial al clubului. Una dintre noile achiziţii, Dacian Varga, a fost în asentimentul antrenorului său referitor la partidă. În plan personal, mijlocaşul a reuşit să se integreze rapid în lot. „Sunt bucuros că am intrat în teren, că pot să joc fotbal. Sunt puţin supărat că nu am izbutit să câştigăm. Este şi o perioadă grea acum pentru noi, abia prima săptămână în cantonament, primul meci, sper ca în următorul amical să câştigăm ca să avem moralul bun. Mă simt ca acasă. Băieţii m-au primit senzaţional, îi cunoşteam pe majoritatea. Suntem un grup bun şi sper să promovăm“, a punctat Varga.

Sin s-a accidentat

Primul joc de verificare al CSU a adus şi prima accidentare, Andrei Sin părăsind terenul având nevoie de îngrijiri medicale. „Andrei Sin a simţit o durere la muşchi“, a mai precizat Stângă. În final, tehnicianul craiovean a vorbit şi despre partea a doua a campionatului. „Promovarea se va juca pe teren, nu joacă numele, ci jucătorii care sunt pe teren şi care trebuie să demonstreze că pot să promoveze. Cred că suporterii vor veni uşor-uşor lângă noi, suntem în creştere, suntem implicaţi într-un proiect serios şi asta ne bucură pe toţi, iar problema suporterilor o va rezolva numai timpul“, a conchis Stângă.

Amical cu sud-coreenii

Dacă, iniţial, al doilea amical al cantonamentului din Lara era stabilit cu Neftekhimik, din Rusia, o modificare de ultim moment survenită în programul adversarilor i-a determinat pe conducătorii CSU să programeze un meci-test cu Yonsei, echipă din Coreea de Sud. Aflaţi de mai mult timp în Antalya, sud-coreenii au jucat în ultima săptămână cu Genclerbirligi (0-3), dar şi cu Metalurg Zaporoje (0-1). Meciul de sâmbătă dintre CS Universitatea Craiova şi Yonsei se va disputa pe stadionul complexului „Kervanasaray“ şi va începe la ora 15.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS