7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIşalniţa dă judeţul pe Liga a III-a

Işalniţa dă judeţul pe Liga a III-a

Începutul anului 2014 a fost cu răsturnări spectaculoase în fotbalul doljean. Primăria Işalniţa a decis să se implice la nivel mai înalt în fotbal, urmând să preia locul ocupat de ACS Viitorul Municipal Craiova în Liga a III-a, seria 3. Momentan, detaliile tranzacţiei nu s-au finalizat, însă cert este că CS Işalniţa va renunţa la locul din Liga a IV-a Dolj şi se va lupta pentru menţinerea în al treilea eşalon al ţării.

Mutarea echipei ACS Viitorul Municipal Craiova pe stadionul din Işalniţa nu a fost deloc întâmplătoare, autorităţile locale din comună hotărând că pot susţine financiar o formaţie în Liga a III-a. Consiliul Local Işalniţa va avea acţiuni majoritare în cadrul noului club, alături de alţi investitori. Este posibil ca şi susţinătorii de până acum, angajaţi ai Companiei de Apă Oltenia, să rămână cu un număr redus de acțiuni. În acest sens, preşedintele ACS Viitorul Municipal Craiova, Dorel Grigorie, a vorbit despre detaliile tranzacţiei.
„Criza financiară s-a adâncit la clubul nostru şi nu mai puteam face faţă. Am găsit oameni la Işalniţa care vor să investească şi este normal ca ei să decidă cine va fi în club de acum înainte. La Compania de Apă nu mai avem fonduri financiare şi vom vedea cum se va încheia tranzacţia. Este posibil să rămânem noi cu zece la sută sau chiar să preia ei tot clubul. Pe mine mă interesează că se asigură o continuitate clubului, chiar dacă sunt alţi acţionari“, a afirmat Dorel Grigorie, pentru GdS.
Viceprimarul din Işalniţa, Eugen Bălan, a dezvăluit cum va continua ACS Viitorul Municipal Craiova având alţi acţionari. „Mâine (astăzi – n.r.) vom pleca într-un cantonament de zece zile la Băile Felix. Nu avem perfectate jocuri amicale pentru că toate schimbările s-au produs brusc. Până în vară vom continua cu denumirea ACS Viitorul Municipal Craiova, iar din sezonul viitor se va schimba titulatura. Încă nu s-au stabilit detaliile tranzacţiei. Totul va fi clar după ce se va întruni Adunarea Generală a Acţionarilor. Momentan, avem un lot subţire şi sper să realizăm obiectivul, acela de a ne salva de la retrogradare, trebuie să luăm totul treptat“, a precizat Eugen Bălan, viceprimarul Işalniţei.

22 de jucători în lot

Dacă la reunire, ACS Viitorul Municipal Craiova a avut zece jucători, în cantonamentul din Băile Felix vor pleca 22 de fotbalişti: portari: Adrian Surdu, Alexandru Mirea; jucători de câmp: Gheorghe Tănăsie, Marius Popa, Mihai Chiriţă, Răzvan Istudor, Emil Nica, Răducu Flori, Alexandru Badea, Ionuţ Ţucă, Leonard Năstăsie, Daniel Dulvac, Alexandru Varia, Remus Badea, Mădălin Tudor, Constantin Scarlat, Lucian Scarlat, Mihai Flori, Alin Bratoveanu, Cosmin Trică, Alexandru Durac şi Marius Brat.
Conducerea administrativă va fi asigurată de interimarii Dumitru Firu şi Pavel Badea (coincidenţă de nume cu consilierul local din Craiova – n.r.), iar pe banca tehnică vor sta: Nicu Năstăsie – director tehnic, Alin Gavrilă – antrenor principal şi Ion Preda – antrenor secund. Adrian Mirea va fi tehnicianul centrului de copii şi juniori. Directorul tehnic, Nicu Năstăsie, a recunoscut că misiunea echipei va fi foarte grea în acest sezon.
„Vom începe partea a doua a campionatului de la zero. Antrenorul Alin Gavrilă a oprit cei mai buni jucători de la Işalniţa şi cu şase de la ACS Viitorul Municipal am întregit lotul. Sper să reuşim să ne salvăm de la retrogradare“, a declarat Năstăsie, pentru GdS.

Işalniţa renunţă
la Liga a IV-a

Aflată pe locul nouă în Liga a IV-a Dolj, CS Işalniţa va renunţa la competiţia judeţeană şi, conform regulamentului, va pierde toate partidele viitoare cu 3-0. „Era foarte costisitor să continuăm şi în Liga a IV-a şi nici nu avea sens. Vrem să ne concentrăm atenţia pe parcursul din Liga a III-a“, a mai spus Eugen Bălan.
În schimb, preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, a fost surprins că CS Işalniţa se va retrage din primul eşalon judeţean. „Nu ştiu absolut nimic. La sediul AJF nu a venit nici o hârtie în acest sens. Dacă este real, ne bucurăm că în Liga a III-a vor fi mai multe echipe din judeţul nostru“, a punctat Silviu Bogdan pentru GdS.
La finalul primei părţi a campionatului Ligii a III-a, seria 3, ACS Viitorul Municipal Craiova se află pe locul nouă, cu 17 puncte, la patru lungimi distanţă de locul şase, care ar asigura prezenţa în play-off, şi, implicit, echipa nu ar mai avea emoţii privind retrogradarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS