24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPuştoaica-minune a plecat de la SCM

Puştoaica-minune a plecat de la SCM

După doar trei meciuri pentru SCM Craiova, unde fusese împrumutată, handbalista Maria Alecsandra Gavrilă a revenit la echipa sa din Bucureşti. Tânăra a avut evoluţii remarcabile în tricoul Craiovei, „molipsindu-şi“ colegele cu vioiciune şi ambiţie.

În urmă cu o lună, lotului echipei feminine de handbal SCM Craiova i se alătura tânăra jucătoare Maria Alecsandra Gavrilă (foto la minge), care venise de la Şcoala Generală nr. 181 Bucureşti, sub formă de împrumut. Gavrilă, care evoluează pe postul de centru şi este componentă a naţionalei de tineret a României, a prins trei meciuri oficiale la Craiova, în care echipa olteană a obţinut două victorii.
Jucătoarea de 18 ani s-a făcut repede remarcată, evoluând fără trac, în ciuda vârstei şi a faptului că venea de la o echipă din eşalon inferior.
În primul meci, pe terenul liderului HCM Baia Mare, Gavrilă a înscris un sigur gol, dar şi-a încercat de mai multe ori norocul cu aruncări spre poarta băimărencelor. După acea partidă, pierdută de oltence, Alecsandra Maria a fost lăudată de antrenoarea sa, Carmen Amariei: „Gavrilă este viitorul centru al naţionalei României, peste doi-trei ani. Iubeşte handbalul şi se vede. Este inteligentă“.
Pentru mezina echipei SCM a urmat partida de acasă, cu CSM Bucureşti, câştigată de craiovence cu scorul de 31-24. Gavrilă a dat trei goluri.
În ultimul său meci pentru Craiova, la Roman, internaţionala de tineret a marcat patru goluri, contribuind la victoria echipei sale (scor 25-22).
După partida de la Roman, Maria Alecsandra şi-a luat la revedere de la colege şi de la antrenoare. Nu mai putea juca la Zalău, deoarece era primul meci din retur şi, conform înţelegerii, în retur tânăra trebuia să revină la echipa-mamă, Şcoala Generală nr. 181 Bucureşti, care evoluează în Divizia A, şi unde îl are antrenor chiar pe tatăl său.

Vrea să revină în vară

În scurtul timp petrecut la Craiova, Alecsandra s-a simţit excelent, iar despărţirea de colege a întristat-o.
„M-am simţit excelent la Craiova, chiar dacă am stat puţin. Colegele m-au încurajat şi mi-au dat încredere. A fost o schimbare radicală în cariera mea, de la Divizia A la Liga Naţională, şi mă bucur că nu am dezamăgit. Eu, când sunt pe teren, mă implic sută la sută. Chiar dacă fetele au pierdut la Zalău, eu cred că vor intra în play-off“, a spus tânăra handbalistă, care o are ca idol chiar pe fosta sa colegă de echipă, Roxana Han, care evoluează tot pe postul de centru. „Am învăţat multe lucruri de la Roxana. O admir şi pe ea, şi pe Carmen Amariei. Când ele jucau cu naţionala la Mondiale şi Europene, eu eram mică şi mă uitam la televizor, şi de atunci îmi plac“, a adăugat jucătoarea.
Întrebată dacă va reveni la SCM Craiova în vară, Maria Alecsandra Gavrilă s-a limitat să spună că şi-ar dori, dar un cuvânt îl va avea şi tatăl său. Cu siguranţă că pentru ea se vor bate din vară toate echipele de top din Liga Naţională.
Deşi a jucat doar un meci în Polivalenta din Bănie, handbalista are deja fani care o regretă.
„Maria, te iubim! Oricând eşti binevenită la Craiova. Îţi mulţumim că ne-ai ajutat în cele trei meciuri jucând extraordinar şi aducând ambiţie, tinereţe, voiciune echipei prin dăruirea ta şi avântul tău de junioară căreia îi place doar victoria“, i-a transmis o iubitoare a handbalului prin intermediul unui site de socializare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS