10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOamenii lui Mititelu au bătut la uşa Olguţei

Oamenii lui Mititelu au bătut la uşa Olguţei

http://www.youtube.com/watch?v=h5bpt_xpx6E

\n

Conducerea FC Universitatea Craiova a făcut vineri un nou pas în încercarea de a intra pe stadionul „Ion Oblemenco“. O delegaţie formată din preşedintele executiv al clubului, Marcel Iancu, jucătorii Robert Săceanu şi Mădălin Ciucă, şi antrenorul principal, Nicolo Napoli, a fost prezentă la Primăria Craiova pentru a reprimi dreptul să se pregătească în incinta bazei sportive „Ion Oblemenco“. Lia Olguţa Vasilescu l-a primit doar pe Nicolo Napoli, cu care a vorbit în italiană despre viitorul grupării patronate de Adrian Mititelu.

Preşedintele executiv al FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, a mers, vineri, la primărie pentru a o convinge pe primăriţa Lia Olguţa Vasilescu să reprimească echipa pe arena „Ion Oblemenco“, însă aceasta a acceptat să discute doar cu tehnicianul Nicolo Napoli, întrucât avea deja un conflict cu Iancu.
„Puteţi discuta cu administratorul judiciar, având în vedere că pe 30 decembrie nu ne-aţi primit nici dumneavoastră în AGA, deşi suntem acţionari“, i-a replicat Olguţa lui Marcel Iancu. După ce a terminat conversaţia cu primarul Lia Olguţa Vasilescu, Nicolo Napoli s-a arătat optimist în ceea ce priveşte viitorul FCU în incinta bazei sportive „Ion Oblemenco“. „A fost pentru prima dată când am vorbit cu doamna primar. A fost un discurs foarte bun, am vorbit foarte bine în italiană despre problemele pe care le avem. Am discutat să revenim pe stadionul „Ion Oblemenco“, să ne lase să ne pregătim acolo, la fel ca şi pe cealaltă echipă, însă dânsa a vorbit despre problemele societăţii. Mi-a dat speranţe şi cred că răspunsul va fi pozitiv. A spus că va face tot posibilul să ne ajute“, a afirmat Nicolo Napoli.

Iancu: Jur că Federaţia va amâna campionatul dacă nu ne antrenăm pe „Oblemenco“

Pe de altă parte, preşedintele executiv al FC Universitatea Craiova, Marcel Iancu, a atras atenţia asupra faptului că răspunsul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, poate fi decisiv pentru desfăşurarea în condiţii normale a părţii a doua a campionatului din liga secundă, seria 2. „Dacă până luni nu vom primi un răspuns pozitiv, vom amâna reunirea lotului şi, dacă nu se vor rezolva problemele, vom cere chiar amânarea reluării campionatului pentru că avem dreptul să ne pregătim 40 de zile, la fel ca şi cealaltă echipă din Craiova. Vă jur că federaţia va amâna campionatul dacă nu suntem lăsaţi să ne antrenăm. Este foarte important să ştim urgent răspunsul pentru că nu vom mai ceda ca altădată, nu vom mai pleca din Craiova. Vrem să stăm aici pentru a ne desfăşura activitatea în complexul «Ion Oblemenco», unde avem investiţii făcute. Şi jucătorii noştri au dreptul la muncă, sunt cetăţeni ai Craiovei, şi vor să joace acasă, pe «Ion Oblemenco», aşa cum este normal. Mingea este acum în teren la doamna primar Lia Olguţa Vasilescu. Când am primit dreptul unic de folosinţă a bazei, i-am lăsat şi pe ei să se antreneze. Noi nu avem bani să plecăm în Antalya şi vrem să ne antrenăm aici, suntem cetăţeni ai Craiovei şi avem acest drept“, a precizat Iancu.

„Mititelu nu are bani şi are datorii de zeci de milioane“

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a avut cuvinte de laudă la adresa tehnicianului Nicolo Napoli, însă nu a dat prea mari speranţe că doleanţele acestuia vor avea câştig de cauză.
„Am avut o întâlnire cu domnul Napoli. Este un om extraordinar, la care ţinem şi eu, şi toţi craiovenii, pentru performanţele pe care le-a făcut la Craiova în calitatea lui de antrenor, nu puteam să nu mă întâlnesc cu el. I-am explicat însă că nu are nici o calitate să discute despre societatea respectivă aflată în insolvenţă. Eu nu pot să semnez nimic, nici cu Nicolo Napoli, nici cu Marcel Iancu şi, cu atât mai puţin, cu Adrian Mititelu, pentru că nu au calitatea să vorbească în numele societăţii. Primăria nu poate să discute decât cu firma desemnată administrator judiciar. Dacă administratorul judiciar va considera oportun să ne adreseze o cerere cu privire la folosirea stadionului, să o facă, şi atunci vom lua o decizie. În această situaţie nu s-a ajuns din cauza primăriei, ci din cauză că domnul Mititelu nu are bani şi are datorii de zeci de milioane“, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Reunirea lotului, amânată două zile

După câteva ore, conducerea echipei FC Universitatea Craiova a emis un comunicat în care anunţă că reunirea lotului va avea loc pe 22 ianuarie, ora 12.00, în loc de 20 ianuarie, aşa cum era prevăzut iniţial.
„Având în vedere situaţia excepţională intervenită în urma interdicţiei impuse de către Municipiul Craiova de a intra în Complexul «Ion Oblemenco» pentru a ne pregăti şi pentru a ne desfăşura activitatea în condiții normale, se amână reunirea echipei de fotbal Universitatea Craiova pentru data de 22.01.2014, ora 12.00. Totodată, FC Universitatea Craiova aşteaptă până luni, 20.01.2014, un comunicat din partea municipalităţii cu privire la ridicarea restricţiei instituite în mod ilegal de a folosi baza sportivă «Ion Oblemenco»“, se arată în comunicatul emis de club. Vineri după-amiază, FC Universitatea a emis un nou comunicat în care se menţiona că „administratorul judiciar a avizat pe 17 ianuarie cererea cu privire la folosirea stadionului“. „În urma vizitei reprezentanţilor «U» Craiova la Primaria Municipiului Craiova, prin declaraţiile făcute de primarul municipiului, s-a constatat că ori primarul Municipiului Craiova se află într-o vădita eroare, ori că aceasta continuă atitudinea ostilă faţă de clubul de fotbal Universitatea Craiova“, se menţionează în comunicatul postat pe fcuniversitatea.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS