17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUriaşul Tyler, recuperator-şef

Uriaşul Tyler, recuperator-şef

Pivotul de 2,18 metri de la SCM-U Craiova a făcut un meci mare în Liga Balcanică, echipa olteană învingând liderul Kumanovo, cu scorul de 80-76. Tyler a fost cel mai eficient jucător al echipei sale. A reuşit un număr-record de recuperări, 18, şi a marcat 24 de puncte. Craiova a urcat pe locul doi după această victorie, a patra în Liga Balcanică.

Sosit acum trei săptămâni în Bănie, pivotul echipei SCM-U, James Tyler, a avut un debut în forţă în Liga Balcanică. Americanul care măsoară 2,18 metri şi cântăreşte 150 de kilograme a contribuit decisiv, marţi, la victoria echipei sale, de pe teren propriu, în faţa liderului competiţiei, KK Kumanovo. Oltenii s-au impus cu scorul de 80-76 în urma unui meci pe care l-au controlat în mare parte, dar pe final au avut ceva emoţii.
În absenţa a doi jucători de bază, Bogdan Popescu şi Travis Bureau, în echipa olteană a ieşit la rampă uriaşul Tyler. Jucătorul de peste ocean a fost foarte activ. A stat în teren 33 de minute, timp în care a înscris 24 de puncte, fiind principalul marcator din echipa sa. Profitând de fizicul său impunător, Tyler a fost şef sub ambele panouri, reuşind 18 recuperări, opt ofensive şi zece defensive, la care s-au adăugat trei pase decisive şi patru capace pentru un indice de 38 la eficienţă. A existat însă şi un capitol la care Tyler nu a excelat deloc: aruncările libere, transformând doar opt din cele 17 aruncări de la linia de pedeapsă. Antrenorul Milan Nisic se aşteaptă ca Tyler să crească valoric de la meci la meci: „Tyler a venit înainte de Crăciun. Nu este pregătit fizic după trei săptămâni. Sper că va juca mai bine de la meci la meci“.
Alţi doi jucători din echipa craioveană s-au remarcat în jocul cu echipa macedoneană. Este vorba despre Andrei Căpuşan, şi el în creştere de formă de la o partidă la alta, care a marcat 15 puncte şi a făcut nouă recuperări, şi tânărul craiovean Mihai Gavrilă, care a stat pe parchet opt minute, reuşind patru puncte şi trei recuperări. Pentru Craiova au mai jucat: Seals (11), Maric (2), Sokk (10), Kovac (14), Hallik.
După această victorie, a patra în Liga Balcanică, SCM-U Craiova a urcat pe locul doi în clasament, la două puncte în spatele liderului, KK Kumanovo, iar etapa următoare Maric şi colegii săi vor juca în Bulgaria, cu Levski Sofia, partida fiind programată marţea viitoare.

Nisic a răbufnit: „Sunt prea mulţi antrenori
în tribună“

La conferinţa de presă, antrenorul echipei SCM-U Craiova şi-a felicitat jucătorii pentru victorie şi, în acelaşi timp, a cerut publicului mai multă răbdare. Antrenorul sârb a punctat că „în tribune sunt prea mulţi antrenori“. „A fost un meci foarte greu deoarece am avut jucători accidentaţi, echipa este foarte obosită. Am jucat trei meciuri în şapte zile. Este un program încărcat, dar acesta este baschetul. Cine înţelege baschet a putut vedea cu ochiul liber că jucătorii sunt obosiţi. La Craiova sunt prea mulţi antrenori în tribună şi toată lumea este expertă în baschet. Acum un an şi jumătate, când echipa juca în sala mică, erau 200 de spectatori, maximum 300. Acum sunt 2.000 de spectatori, dar 150 de antrenori. Toţi înţeleg baschetul, dar nimeni nu înţelege că băieţii lucrează din greu în fiecare zi, cu două antrenamente, dimineaţa şi seara. Este uşor să spui din tribună că nu este bun Seals, Maric. De ce dacă un jucător face un meci mai slab 200 de oameni îi strigă «du-te acasă»? Trebuie puţin respect“, a spus Nisic. Antrenorul „legionarilor“ a completat că are nopţi când nu doarme gândindu-se la meciurile viitoare: „Sunt obosit. În fiecare noapte trebuie să pregătesc următorul meci. Nici la noapte nu voi dormi, trebuie să pregătesc meciul cu Târgu Mureş“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS