10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU a transferat doi internaţionali de tineret

CSU a transferat doi internaţionali de tineret

\n

CS Universitatea Craiova a obţinut semnăturile a doi jucători de mare perspectivă, Adrian Avrămia şi Andrei Herghelegiu, despre care GdS anunţa încă din vara trecută că sunt doriţi de oficialii olteni. Ambii sunt în ultimele şase luni de contract cu CSMS Iaşi, motiv pentru care au semnat un contract pe trei ani cu gruparea din Bănie, dar care intră în vigoare începând cu 1 iulie 2014.
Andrei Herghelegiu are 21 de ani şi evoluează atacant, iar în actuala stagiune a jucat în 12 partide pentru CSMS Iaşi şi a marcat de trei ori, el având şi două selecţii în naţionala de tineret a României. „Am semnat cu CS Universitatea pentru că am văzut că este stabilitate şi este un proiect serios. Noi începem la Craiova din iulie, dar se încearcă să fim aduşi încă din această iarnă. Ar fi excelent pentru noi să venim încă de acum acolo, dar vom vedea ce va fi. Acum mă duc la antrenament, am reluat pregătirile de două zile şi uşor-uşor trebuie să intrăm în formă. Nu cred să avem probleme cu conducerea sau cu antrenorii, dacă rămânem la Iaşi în retur, nu ar fi în interesul nimănui să nu jucăm. Vin la Craiova şi pentru public, suporterii sunt super şi vreau să câştig tot cu CSU“, a declarat Andrei Herghelegiu, pentru GdS.
Adrian Avrămia are 21 de ani şi joacă pe postul de fundaş central. Are două selecţii în naţionala Under 19 a României şi alte patru convocări la naţionala Under 21. „Mă bucur că am semnat cu CS Universitatea, pentru că este un club serios şi are proiecte frumoase. Consider că venirea mea la Craiova este un pas înainte şi sper să se înţeleagă cele două cluburi şi să ajung la CSU în această iarnă“, a spus Avrămia, pentru GdS.
Ambii jucători sunt impresariaţi de Ionel Codoban.

Săndoi: Mă bucur
că au ajuns la Craiova

Contactat telefonic, fostul antrenor al naţionalei de tineret a României, Emil Săndoi, a spus cuvinte frumoase despre Avrămia şi Herghelegiu, dar şi despre CSU, pentru că transferă tineri de perspectivă. „Avrămia este un fundaş central de picior stâng, are peste 1,90 metri, o tehnică bună şi are jucate câteva meciuri importante sub tricolor. Este un băiat cuminte, de caracter, inteligent, educat şi muncitor. Herghelegiu este un atacant puternic, cu o viteză destul de bună, este bătăios, nu renunţă la balon cu una, cu două. Eu zic că el ar mai avea de lucrat la faza de finalizare, se pripeşte în faţa porţii. Un an de Liga a II-a, jucat meci de meci, le-ar prinde bine amândurora”, a declarat Emil Săndoi, pentru GdS. „De ani buni spun că dăm prea puţin credit tinerilor. Până acum vreo doi ani erau ocoliţi juniorii de perspectivă, fiind preferaţi fotbaliştii străini de valoare îndoielnică. A avut şi criza asta părţile ei bune, dacă privim din punctul ăsta de vedere. Este bine că CSU cooptează jucătorii tineri, este un aspect pozitiv atunci când vrei să construieşti o echipă de viitor. Şi noi am crescut pe lângă Ilie Balaci şi alţi jucători importanţi şi numai aşa poţi deveni un club puternic“, a completat Emil Săndoi.
CS Universitatea Craiova îşi va relua astăzi pregătirile în vederea returului de campionat, asta după ce ieri seară, la restaurantul unui hotel din Craiova, a avut loc o primă întrevedere a fotbaliştilor cu staff-ul tehnic şi administrativ.
O altă formaţie craioveană care îşi va relua astăzi antrenamentele este divizionara C ACS Viitorul Municipal, antrenorul Nicu Năstăsie strigând „catalogul“ la ora 10.00, la Işalniţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS