10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAu pierdut pe mâna lor

Au pierdut pe mâna lor

Pentru a doua oară în acest sezon, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au fost învinşi după prelungiri. Oltenii au fost depăşiţi, sâmbătă, în deplasare, de către Gaz Metan Mediaş, cu scorul de 97-88 (25-27, 19-17, 17-19, 23-21, 13-4), într-un meci restant din etapa a zecea a Ligii Naţionale.
Fiind şapte străini în lotul craiovean, iar cum pe foaie nu pot fi trecuţi decât şase, cel „sacrificat“ pentru acest meci a fost americanul Travis Bureau.
Eşecul este greu de digerat în condiţiile în care, cu trei minute înainte de încheierea timpului regulamentar, elevii lui Milan Nisic aveau 12 puncte avans, iar cu 40 de secunde înainte de final, avantajul echipei SCM-U era de şapte puncte (83-76). În zecile de secunde ce au urmat, craiovenii au mai marcat un singur punct, iar gazdele au înscris opt, ducând meciul în prelungiri. Ultima ocazie de a câştiga partida în timp regulamentar i-a aparţinut lui Mirko Kovac, care şi-a încercat norocul de la distanţă. În overtime, jucătorii craioveni, demoralizaţi, nu au lăsat deloc impresia că mai pot învinge, iar ardelenii au câştigat destul de categoric repriza suplimentară, cu 13-4.
Dacă, în meciurile anterioare, reuşeau să-i ţină pe adversari departe de coş, la Mediaş craiovenii au fost aproape de a încasa 100 de puncte, nici un alt adversar nereuşind în acest sezon să marcheze Craiovei 97 de puncte.
Pentru SCM-U Craiova au evoluat: Sten Sokk (7 puncte), Nemanja Maric (12), Bogdan Popescu (18), Mirko Kovac (13), LeVar Seals (20). Au mai intrat: Andrei Căpuşan (5), James Tyler (10), Reinar Hallik (3). „Uriaşul“ Tyler a demonstrat că este o soluţie în defensivă, reuşind opt recuperări, dar mai are nevoie de timp să se pună la punct cu condiţia fizică.
Meciul de la Mediaş le-a adus aminte suporterilor craioveni de alte două partide cu final dramatic din acest tur de campionat, ambele desfăşurate în Polivalenta din Bănie. Este vorba de meciul cu Steaua, când SCM-U a avut 14 puncte avans şi a fost învinsă cu 70-66, şi de cel cu „U“ Mobitelco Cluj, extrem de echilibrat, la finalul căruia, după prelungiri, ardelenii s-au impus la un singur punct diferenţă, scor 87-86.
În urma acestui rezultat, Gaz Metan Mediaş şi-a mărit şansele de accedere în play-off, urcând două locuri, de pe 11 pe 9, cu 19 puncte, iar Craiova a ratat şansa să urce pe podium, rămânând pe locul şase, cu 21 de puncte, la egalitate cu alte trei formaţii, Rovinari, Cluj şi Sibiu. Elevii lui Nisic au încheiat turul de campionat cu opt victorii şi cinci înfrângeri.
SCM-U va juca mâine, de la ora 19.00, în Liga Balcanică, acasă, cu echipa macedoneană KK Kumanovo, apoi sâmbătă, în campionat, pe terenul echipei BC Mureş Târgu Mureş, în prima etapă din retur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS