Acasă Sport Fotbal – Cupa Mondială din 2022 „nu se va disputa în lunile...

Fotbal – Cupa Mondială din 2022 „nu se va disputa în lunile iunie-iulie”, susţine Valcke

Secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Jerome Valcke, a declarat că turneul final al Cupei Mondiale din 2022 „nu se va disputa în iunie-iulie”, ci între 15 noiembrie şi 15 ianuarie cel mai târziu”, conform unui interviu difuzat astăzi de posturile de radio France Info şi France Inter, citate de Agerpres. „Datele Cupei Mondiale (2022) nu vor fi iunie-iulie. Sincer, eu cred că turneul se va disputa între 15 noiembrie şi 15 ianuarie cel mai târziu”, a afirmat Valcke. 

În schimb, oficialul FIFA nu a precizat care va fi anul de organizare a Cupei Mondiale (sezonul 2021-2022 sau 2022-2023) din bogatul emirat, unde căldura este sufocantă pe timpul verii ajungând la 50 de grade Celsius. Desfăşurarea turneului între noiembrie şi ianuarie va permite în orice caz evitarea unei suprapuneri cu Jocurile Olimpice de iarnă din 2022. „Dacă se va juca între 15 noiembrie şi finele lunii decembrie, atunci temperaturile sunt echivalente cu cele de primăvară din Europa, când temperatura medie este de 25 de grade. Deci este perfect pentru a juca fotbal”, a conchis Valcke.
FIFA a anunţat în luna octombrie a anului lansarea unei consultări privind datele de disputare a Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, care va implica „toate părţile vizate”, jucători, cluburi, ligi, federaţii, sponsori, difuzori. Alegerea definitivă nu va fi anunţată totuşi mai devreme de decembrie 2014.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version