24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal: FIFA reacţionează după afirmaţiile lui Jerome Valcke

Fotbal: FIFA reacţionează după afirmaţiile lui Jerome Valcke

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) a reacționat, într-un comunicat, după afirmațiile făcute de secretarul său general Jerome Valcke, potrivit căruia Cupa Mondială 2022 din Qatar nu va avea loc vara, anunță revista France Fotoball, citată de AGERPRES.

FIFA a indicat că procesul de consultări pentru datele Mondialului din Qatar „nu va fi grăbit”. O decizie va fi luată cel mai târziu în decembrie 2014, în ciuda afirmațiilor făcute miercuri (astăzi) de Valcke.

Valcke a indicat că turneul final al Cupei Mondiale din 2022 „nu se va disputa în iunie-iulie”, ci între 15 noiembrie și 15 ianuarie cel mai târziu”, conform unui interviu difuzat miercuri de posturile de radio France Info și France Inter. Oficialul FIFA nu a precizat care va fi anul de organizare a Cupei Mondiale (sezonul 2021-2022 sau 2022-2023) din bogatul emirat, unde căldura este sufocantă pe timpul verii ajungând la 50 de grade Celsius.

În comunicatul său, forul internațional a amintit că „data evenimentului face încă obiectul unor consultări care implică toate părțile interesate, printre care comunitatea internațională a fotbalului (FIFA, confederații, asociații membre, campionate, cluburi, jucători) și partenerii comerciali ai FIFA. Dat fiind că evenimentul nu va avea loc mai devreme de 8 ani, procesul de consultări nu va fi grăbit și ne vom acorda tot timpul necesar pentru a lua în considerație toate elementele înainte de a lua o decizie”.

Așa cum a fost prevăzut de comitetul executiv, „nicio decizie nu va fi luată înainte de Cupa Mondială 2014 din Brazilia”.

FIFA a confirmat deci ce spusese puțin mai devreme vicepreședintele său Jim Boyce. „Sunt prevăzute reuniuni între perioada actuală și viitoarea Cupă Mondială din Brazilia și nu vor fi luate decizii despre Cupa Mondială din Qatar înaintea unei reuniuni în decembrie 2014”, a indicat acesta pentru Sky Sports.

La reuniunea comitetului executiv al FIFA de luna trecută a fost aprobat un plan de lucru detaliat înainte de luarea deciziei finale. După o primă reuniune cu părțile interesate (federații, ligi, cluburi, jucători, presă, sponsori, difuzori), prevăzută între ianuarie și august, concluziile vor fi prezentate în decembrie comitetului executiv, care va decide atunci dacă acest Mondial va avea loc vara sau iarna. 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS