13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a încheiat cel mai bun an pentru Pandurii

S-a încheiat cel mai bun an pentru Pandurii

Pandurii Târgu Jiu a reuşit în 2013 să devină vicecampioana României şi să se califice în grupele Ligii Europa, performanţe în premieră pentru gruparea din oraşul lui Brâncuşi.

Despre Pandurii se poate spune că 2013 a fost cel mai bun an al istoriei clubului. În lipsa Universităţii Craiova de pe prima scenă, gruparea condusă de preşedintele C.A., Marin Condescu, a izbutit să ţină la un nivel ridicat pretenţiile fotbalistice din Oltenia. Locul doi ocupat la finalul sezonului trecut şi participarea în grupele Ligii Europa după depăşirea a trei tururi preliminare sunt performanţe remarcabile pentru un club fără tradiţie. Printre jucătorii care s-au impus în tactica lui Cristi Pustai a fost şi un craiovean, care a realizat, de asemenea, sezonul carierei, Alin Buleică. Acesta a reuşit golul de la Braga, împotriva lui Sporting, gol care a restabilit egalitatea la general şi a permis grupării din oraşul lui Brâncuşi să forţeze calificarea în grupe după disputarea prelungirilor. Lucru care s-a şi întâmplat, Pandurii câştigând în final cu 2-0. „Pentru mine a fost cel mai bun an din carieră. În primul rând, am reuşit să joc în multe partide. A contat foarte mult că am debutat şi pe plan european. Mă bucur că am reuşit să şi înscriu, mai ales că acea reuşită a fost foarte importantă pentru echipă“, a afirmat mijlocaşul Alin Buleică, pentru GdS.

Buleică vrea din nou
în Europa

Acesta a analizat şi parcursul grupării sale în grupele Ligii Europa, unde Pandurii a ocupat ultimul loc, cu două puncte. „În faza grupelor am început bine cu Dnepr, chiar dacă am pierdut. Evoluţia echipei a fost bună în acel joc. A fost partida cu Fiorentina în care am condus până în minutul 85 şi, din păcate, am pierdut pe final. În celelalte partide am pierdut destul de clar, însă am evoluat destul de bine. Am avut şi noi ocazii. În dubla cu Pacos se putea obţine mai mult. Am condus în Portugalia şi am fost egalaţi, iar la Cluj nu am reuşit să dăm gol. Să nu uităm totuşi că a fost o grupă destul de grea şi ne-am comportat destul de bine“, a mai spus Buleică.
Pandurii se află pe locul 4 în clasamentul Ligii I, dar fotbalistul craiovean speră ca echipa lui să urce din nou pe podium. „De acum înainte vom evolua şi noi ca alte echipe, nu la trei zile ca până acum. Sunt convins că vom urca în clasament şi ne vom apropia din nou de locul din sezonul trecut. Vrem să jucăm din nou în Europa. Ne-a plăcut experienţa din acest an şi vrem să o repetăm“, a precizat Alin Buleică.
În final, mijlocaşul format de FC Universitatea Craiova a transmis doleanţele pentru anul 2014: „Vreau să fiu sănătos şi să joc cât mai multe meciuri în 2014, iar echipa să se califice din nou în cupele europene. Cititorilor Gazetei de Sud le urez «La mulţi ani!» şi să urmărească parcursul echipei noastre“.

Pustai, în grafic

Antrenorul Cristi Pustai păstrează şanse reale să califice Pandurii şi în sezonul viitor din cupele europene. Jucătorii din oraşul lui Brâncuşi se află pe locul 4, cu 34 de puncte, la opt lungimi distanţă de liderul Astra Giurgiu. Singurul obiectiv ratat ar fi Cupa României, unde Pandurii a fost eliminată de Dinamo. Având cele mai multe partide disputate în prima parte a campionatului, 34, gorjenii se menţin pe linia de plutire. Într-un clasament al punctelor obţinute în anul 2013, Pandurii se clasează tot pe locul 4, cu 62 de puncte, 28 fiind obţinute în returul sezonului trecut şi 34 în turul actualei stagiuni a Ligii I.

Cantonament
în Antalya

Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu a stabilit programul de pregătire de la începutul anului viitor. Reunirea lotului va fi programată pentru 13 ianuarie 2014, când va fi programat şi primul antrenament la Târgu Jiu. Vizita medicală a jucătorilor din lot va avea loc în intervalul 14-15 ianuarie, iar pe 16 ianuarie echipa va susţine o ultimă şedinţă de pregătire acasă. A doua zi, echipa Pandurii se va deplasa în Antalya pentru un prim stagiu care se va desfăşura în perioada 17-31 ianuarie în localitatea Lara, urmând ca, după două zile libere, jucătorii de la Pandurii să se întoarcă în Antalya pentru cel de-al doilea stagiu de pregătire, programat în intervalul 3-14 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS