11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie magică de Crăciun

Victorie magică de Crăciun

http://www.youtube.com/watch?v=yNjPGhQAEns

\n

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au făcut fericiţi 4.000 de spectatori şi 99 la sută dintre iubitorii baschetului din România, după victoria în faţa campioanei CSU Asesoft Ploieşti (scor 86-76). Spectacolul din Polivalentă a fost total, mii de jucării de pluş fiind aruncate pe parchet de cei din tribune.

Craiova a detonat „bomba“ etapei a 13-a din Liga Naţională de baschet masculin. În ultimul meci din acest an SCM-U Craiova a învins în stil de mare echipă campioana CSU Asesoft Ploieşti, cu scorul de 86-76 (19-15, 22-16, 22-26, 23-19), duminică seară, într-o Polivalentă arhiplină.
Chemaţi la sală cu jucării de pluş pentru copiii defavorizaţi, craiovenii au umplut sala cu aproape o jumătate de oră înainte de startul partidei. Chiar dacă nu a trecut nici un an de când lumea lua cu asalt Polivalenta, scepticii nu se aşteptau că arena de peste 4.000 de locuri se va mai umple prea curând. De la copii de câţiva ani până la oameni de vârsta a treia, toată lumea avea în mână câte o jucărioară, iar după intonarea imnului României cei prezenţi au aruncat pe parchet cu mii de jucării de pluş, imaginea fiind una parcă desprinsă din basme. Tot înainte de primul fluier al brigăzii de arbitri, la tribuna a doua a fost desfăşurat un steag imens alb, pe care scria Craiova şi era desenată o inimă albastră.
Şi optimismul domnea în tribune. Aproape toţi cei care veniseră sperau la o victorie a favoriţilor, chiar dacă adversarul era unul de calibru, greu de învins. Doar două echipe mai câştigaseră în faţa ploieştenilor în acest tur, Sibiu şi Mediaş.
Împinşi de la spate de 4.000 de oameni, LeVar Seals, Travis Bureau, Bogdan Popescu, Nemanja Maric, Sten Sokk, Reinar Hallik, Mirko Kovac, Viorel Mocanu şi Andrei Căpuşan au făcut un meci mare, s-au completat fantastic, jucând ca o adevărată echipă. Au reuşit o victorie care a şters din amintirea dureroasă după eşecul cu Steaua şi a remontat moralul suporterilor. Aproape totul a fost la superlativ, Seals şi Bureau alcătuind un duo letal pentru echipa lui Arnautovic. A fost o victorie mare, care a venit ca o descătuşare pentru jucătorii craioveni, dar aduce şi speranţa că, dacă vor avea aceeaşi determinare în teren, cu greu vor mai pierde meciuri pe teren propriu.
După meci, LeVar Seals a evidenţiat că el şi colegii săi au jucat ca o echipă: „Am făcut un joc foarte bun în apărare, ne-am concentrat, am fost uniţi. Nu contează cine marchează. Le mulţumesc fanilor pentru susţinere“. La conferinţa de presă a fost prezent şi Andrei Căpuşan, care a explicat că meciul a fost de mare uzură din punct de vedere fizic şi pshic: „A fost un meci foarte greu fizic. Ne-am descurcat foarte bine pe faza defensivă. Este o victorie mare. Nu oricine se poate lăuda că am învins Ploieştiul“.
Pentru Craiova au jucat: Bureau (20 de puncte), Căpuşan (4), Seals (19), Maric (7), Sokk, Kovac (24), Mocanu, Hallik (4) şi B. Popescu (8), iar la Asesoft au evoluat: Adamovic (8 puncte), Zekovic (2), Szijarto (9), Dunn, Burlacu (12), Marshall (12), Guţoaia (5), Tica (6) şi G. Lee (22).

Nisic: Mulţumesc spectatorilor

Antrenorul oltenilor, Milan Nisic, a spus ieri că nu a avut emoţii pe final de meci, deoarece echipa sa devine tot mai puternică: „Nu m-am temut că vom pierde. Echipa mea are acum o mare dorinţă de a juca şi nu mai contează dacă noi conducem cu două puncte sau adversarul ne conduce. Avem puterea să revenim sau să menţinem un avantaj, chiar dacă minim. Asesoft a jucat bine, dar noi şi mai bine. Am avut probleme în primul sfert, Popescu – două faulturi, Hallik – două faulturi, dar după aceea Asesoft a practicat acelaşi joc până la final, ceea ce a fost foarte bine pentru noi. Echipa noastră a jucat foarte bine în apărare. Să primeşti doar 76 de puncte de la Asesoft vorbeşte despre munca din apărare.
Nisic nu a ratat ocazia să nu le mulţumească suporterilor şi le-a transmis un mesaj: „Le mulţumesc spectatorilor pentru duminică şi le spun să vină la fiecare meci, pentru că eu şi băieţii vom va totul pentru ei“.

Bogdan Popescu, oltenizat

La meci au fost prezenţi, doar ca spectatori deocamdată, cei doi uriaşi din lotul SCM-U Craiova, pivoţii Ionuţ Drăguşin (2,21 metri) şi nou-venitul James Tyler (2,18 m). În pauza meciului, Bogdan Popescu, unul dintre cei mai constanţi jucători în acest tur de campionat a primit un cadou simbolic, un certificat de oltean, care dovedeşte că, dacă un sportiv îşi dă sufletul pe teren, la figurat desigur, nu are cum să nu fie apreciat de craioveni, indiferent că jucătorul respectiv vine de la rivala Steaua sau de la altă echipă pe care nu o simpatizează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS