17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCalafatul, între promovarea tinerilor şi Liga a III-a

Calafatul, între promovarea tinerilor şi Liga a III-a

Deşi a avut un parcurs foarte bun în acest sezon, Dunărea Calafat are probleme financiare şi caută soluţii pentru a rezista până la finalul anului competiţional. În primul eşalon judeţean, gruparea dunăreană a terminat anul 2013 la egalitate de puncte (43), cu Dunărea Bistreţ, şi la un punct de CSO Filiaşi.

Faţă de sezonul trecut, când s-a investit foarte mult în jucători cu experienţă, în acest an conducerea echipei din Calafat a încercat să realizeze un lot competitiv bazat în special pe creşterea tinerilor de perspectivă. Dacă în anul competiţional 2012-2013, Dunărea Calafat a avut obiectiv promovarea, de această dată s-a încercat descoperirea jucătorilor tineri. Paradoxal, tocmai acum s-ar putea realiza promovarea.
„Avem o echipă tânără şi merităm să fim pe primul loc. Băieţii au avut o atitudine senzaţională şi merită felicitaţi pentru efortul depus“, a analizat antrenorul principal al calafetenilor, Claudiu Oncică, parcursul din prima parte a campionatului. Locul I ocupat în acest moment nu îi conferă linişte pentru retur, ştiind că sunt multe probleme în cadrul clubului. „Pentru a promova este nevoie şi de bani. Dacă până acum aveam, în viaţa oricărei echipe apare şi un recul financiar. Oricum, noi vom disputa toate meciurile pe teren şi dacă vom promova ne vom respecta blazonul, aşa cum am făcut întotdeauna. Nu contează câte puncte vom face, important este să fim acolo“, a mai precizat Oncică, pentru GdS.

Nu este de acord cu play-off-ul

Acesta s-a arătat nemulţumit de sistemul de desfăşurare al Ligii a IV-a, dar şi de „jocurile“ care se fac. „Nu ştiu dacă vom promova, însă mă deranjează anumite practici ale altor echipe. Nu are sens să intru în detalii. În plus, sistemul play-off poate genera multe suspiciuni. Era mai bine să se dispute un baraj tur-retur între primele două clasate“, a mai spus tehnicianului Calafatului.
Lotul liderului Ligii a IV-a Dolj este foarte tânăr şi Claudiu Oncică şi-ar dori ca anumiţi jucători să facă pasul spre primele eşaloane. „Avem jucători tineri foarte talentaţi. Este păcat că trebuie să evolueze la un nivel judeţean. Poate îi vede şi pe ei cineva şi îi transferă. Avem copii născuţi în 1995, 1996 şi 1997, care s-au integrat foarte bine în cadrul echipei. Media de vârstă a lotului este de 22 de ani“, a punctat antrenorul calafetean, care a avut la dispoziţie în această primă parte a campionatului următorul lot: Valentin Ghiţă, Terry Ureche, Florinel Catană – Flavian Roşianu, Cristian Sârbu, Cârstea Titu, Adrian Riza, Alexandru Ganea, Alin Poenaru, Mădălin Puţintelu, Cătălin Brebenel, Alin Sârbu, Marian Coca, Bogdan Cojocaru, Darius Drăguşin, Ionuţ Voicu, Dumitru Iancu şi George Uşurelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS