10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportShow complet în Polivalentă

Show complet în Polivalentă

\n

Baschetbaliştii de la SCM-U vor întâlni campioana CSU Ploieşti, duminică, la ora 20.00 (Digi24 Craiova), într-o atmosferă de sărbătoare. Spectatorii sunt invitaţi să aducă pluşuri, iar Ionuţ Drăguşin va juca rolul lui Moş Crăciun, la fel ca anul trecut.

Spectatorii vor avea ce să vadă la partida cu Asesoft, campioana en-titre, şi liderul la zi al clasamentului Ligii Naţionale de baschet masculin. Deşi pare un joc dezechilibrat, va fi unul foarte interesant, baschetbaliştii din Bănie dovedind că se pot mobiliza în meciurile foarte grele. SCM-U este într-o perioadă de schimbări, după ce s-a renunţat la serviciile lui Rade Dzambic şi ale lui Sasha Topchov. În schimb, a venit americanul James Tyler şi sunt şanse mari să evolueze chiar acest meci, ultimul din acest an pentru SCM-U.

Primul joc oficial Craiova-Ploieşti în Polivalentă

Deşi Craiova şi Asesoft s-au întâlnit în mai multe rânduri, partida de duminică seară va fi prima oficială disputată în Sala Polivalentă. Craiova şi Ploieşti s-au mai întâlnit în presezon în Polivalentă, dar a fost o confruntare amicală, în cadrul Cupei Craiovei. În sezonul trecut, meciul din Craiova s-a desfăşurat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, întrucât au fost alegeri şi nu a existat efectivul necesar de oameni de ordine care să asigure paza în Polivalentă. În urmă cu doi ani, tot în Sala Sporturilor, SCM-U a reuşit să învingă pe Asesoft după un meci de senzaţie.

Două înfrângeri pentru Asesoft, patru pentru Craiova

Parcursul celor două echipe în acest sezon a fost puţin diferit, însă destul de bun. CSU Ploieşti a înregistrat zece victorii şi două înfrângeri, iar SCM-U a avut şapte succese şi patru eşecuri, craiovenii având un meci mai puţin disputat, cu Mediaş. Ambele combatante ar trebui să fie mulţumite de parcursul de până acum. Trupa lui Nisic ar fi trebuit să ia lecţii de la Atlassib Sibiu şi Gaz Metan Mediaş, unde Asesoft a pierdut, dovedind că nu este invincibilă. Cele două grupări au fost angrenate şi în cupele europene. Asesoft a terminat pe locul cinci în Grupa E a Eurocup, în timp ce SCM-U a încheiat acest an din Liga Balcanică pe locul şase, dar competiţia se va relua în ianuarie.

Pluşuri şi Moş Crăciun alb-albastru

Revenind la întâlnirea de duminică, spectatorii sunt invitaţi vină cu pluşuri, care vor fi date copiilor cu dizabilităţi. Va veni şi Moş Crăciun, alb-albastru, în persoana pivotului Ionuţ Drăguşin. Acesta va exersa rolul de Moş Crăciun şi sâmbătă, la ora 12.00, când, va merge la Cinematograful 3D Colours, de la Real, unde împreună cu colegii săi vor oferi cadouri pentru 100 de copii instituţionalizaţi. Ulterior, copiii alături de baschetbaliştii Academiei „Ionuţ Drăguşin“ vor viziona celebrul film de desene animate „Space Jam“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS