3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostică Donose, la ceas aniversar

Costică Donose, la ceas aniversar

Unul dintre pionii principali ai Craiovei Maxima, Costică Donose, va împlini duminică 61 de ani, iar în această săptămână a primit un frumos şi binemeritat cadou din partea CS Universitatea Craiova, fiind numit scouter la formaţia din Bănie. Marea dorinţă a lui „Pele“ din Craiova este să o vadă pe CSU promovată în Liga I şi să găsească tineri valoroşi pentru a-i asigura continuitatea la cel mai bun nivel. „Aşa este, mai ‘întineresc’ puţin duminică şi vă mulţumesc că nu aţi lăsat să treacă evenimentul neobservat. Îmi doresc sănătate acum, ceea ce vă urez şi vouă, şi cititorilor voştri, şi sper să contribui şi eu la revenirea fotbalului craiovean în prim-planul fotbalului românesc. Da, am acceptat să fiu scouter la CS Universitatea Craiova, am venit alături de colegii mei din Craiova Maxima practic, şi îmi doresc foarte mult ca echipa să promoveze anul acesta. În ceea ce mă priveşte, sper să găsesc cât mai mulţi puşti valoroşi, pe care să-i iniţiem şi să-i promovăm în fotbalul de performanţă. Suntem la început de drum, dar avem un proiect frumos, sănătos şi cu siguranţă vom reuşi să readucem Craiova în vârf, unde ne-o dorim cu toţii“, a declarat fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova, pentru GdS.
Costică Donose s-a născut pe 22 decembrie 1952, la Tecuci, dar prin prisma serviciului tatălui, care era ofiţer în armată, a ajuns la trei ani în Craiova, iar primii paşi în fotbal i-a făcut sub îndrumarea lui Gică Scăeşteanu. A debutat la echipa mare a Universităţii Craiova la doar 17 ani, antrenor fiind Ştefan Coidum, se întâmpla în martie 1970 la un meci în Ardeal, cu Universitatea Cluj. În palmaresul lui „Pele“, poreclă căpătată pentru că era foarte tehnic, se regăsesc următoarele performanţe: campion al României cu Universitatea Craiova (1980/1981), Cupa României cu Chimia Râmnicu Vâlcea (1973), cu Universitatea Craiova (1977,1978, 1981, 1983), sfertfinalist Cupa Campionilor Europeni cu Universitatea Craiova (1982), semifinalist Cupa UEFA cu Universitatea Craiova (1983). Pe prima scenă a evoluat în 320 de meciuri, marcând de 27 de ori, iar în cupele europene a evoluat în 26 de partide.

Tilihoi: De pe 6 ianuarie intrăm în „pâine“

Odată cu cooptarea lui Costică Donose, la CS Universitatea Craiova au ajuns şi Nicolae Negrilă şi Aurică Beldeanu, ambii completând departamentul de scounting, dar şi Nicolae Tilihoi, care a devenit director sportiv, luându-i locul lui Ion Geolgău, care a fost promovat la începutul lunii în funcţia de director general. „Am acceptat, pentru că mi-e greu să stau de-o parte. Am bătut palma cu conducerea şi vom începe treaba pe 6 ianuarie. Va fi o iarnă fierbinte în ceea ce mă priveşte, pentru că este perioada de transferuri şi noi ne-am propus să ne întărim serios lotul pentru ca la final să ne bucurăm de promovare. Îmi doresc să facem lucruri frumoase, dar trebuie să avem răbdare şi să fim foarte atenţi la paşii pe care îi facem“, a spus Nae Tilihoi, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS