15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDzambic a plecat de la Craiova

Dzambic a plecat de la Craiova

Pe cât de tristă a fost pentru unii suporteri vestea plecării lui „Turbo“ Rade la SCM-U Craiova, pe atât de puţin surprinzătoare este decizia luată de club.

Cu trei zile înainte de meciul cu Asesoft Ploieşti, echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a rămas fără un jucător emblematic. Coordonatul de joc Rade Dzambic, unul dintre preferaţii spectatorilor craioveni, desemnat în vară portdrapelul „Legiunii a XIII-a Gemina“, a părăsit Bănia după un an şi jumătate petrecut la formaţia olteană.
Motivul principal este acela că nu s-a mai putut integra în echipă, după ce în vară şi-a manifestat dorinţa să se transfere în străinătate, apoi a revenit după ce la echipă fuseseră aduşi jucători pe postul său. De aici au pornit toate problemele. „Marius Toma, managerul echipei, a explicat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că „Turbo“ Rade ştia că nu va mai fi „vioara întâi“ şi că a acceptat.
„Din nefericire, a trebuit să renunţăm la serviciile lui, pe cale amiabilă, ne-am înţeles. Îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru echipa noastră, a dat totul pe teren. Am încercat să-l integrăm după ce au venit la echipă Sokk, Maric şi Kovac, dar nu s-a mai putut. S-au încercat toate variantele ca Rade să intre pe teren, alături de Maric sau de Sokk, dar nu a dat satisfacţie pentru că este un jucător special, dar şi capricios ca stil de joc. S-a încheiat o perioadă, nu trebuie să facem o tragedie, importantă este echipa“.
Oficialul oltean a adăugat că Rade a revenit târziu la echipă, după ce antrenorul Andelko Mandic îşi făcuse lotul. „Rade ştie că trebuia să accepte oferta noastră de prelungire a contractului în luna mai şi puteam construi echipa pe osatura de anul trecut, cu Dzambic, Drăguşin, LeVar, Bureau, apoi să punem celelalte piese. El a refuzat acest lucru, am început reconstrucţia. Am avut o discuţie cu Dzambic exact la cinci zile distanţă după ce a semnat Sokk. Înainte de a semna Sokk, l-am întrebat pe Rade, fiind favoritul meu, dacă vine. Mi-a scris că în nici un caz nu mai ajunge la Craiova în acest sezon. După o săptămână a spus că s-a răzgândit şi că vrea să rămână la Craiova. I-am zis că poate veni numai dacă antrenorul îl acceptă, pentru că nu poţi să reziliezi un contract FIBA cu jucători precum Sokk sau Maric. Mi-a spus că va accepta rotaţia. Erau şapte străini atunci în lot, Topchov nu venise. A acceptat rotaţia de trei la fundaşi, cu Maric şi Sokk şi având încredere în forţele proprii credea că va deveni titular incontestabil. Se baza mult pe jocul combinativ cu Ionuţ Drăguşin, dar după ce Ionuţ s-a accidentat lucrurile nu au stat deloc bine“.

Toma: Nu cred că Mandic a plecat din cauza lui Dzambic

Conducătorul oltean a mai făcut o afirmaţie care a lăsat să se înţeleagă că şi Dzambic a contribuit la plecarea lui Mandic: „Credeţi că este corect să răspund la această întrebare? Nu mai contează. Tensiunile dintr-o echipă îşi pun amprenta pe joc. Nu cred că a plecat din cauza lui Dzambic, dar cred că faptul că şi Mandic l-a dorit la un moment dat pe Dzambic la echipă şi aşteptările lui nu au fost cele scontate. Nici nu ştiu cum să mă exprim pentru că vreau să fiu diplomat pentru că vorbesc despre nişte oameni care nu sunt de faţă şi dacă doreau ei trebuia să-şi spună punctul de vedere. Nu i-a convenit nici lui Mandic felul cum a evoluat Dzambic, vorbesc despre relaţiile de joc. Situaţia e mult mai complexă. Toată lumea râde de Topchov. A fost o situaţie de compromis pe care Mandic a ales-o. Eu am avut altă variantă. Ce pivot puteam găsi în luna septembrie? Topchov nu a fost o soluţie bună, nu a dat randament. Antrenorul l-a preferat pentru că îl ştia de la Oradea. Aveam nevoie de un pivot bun, care să cunoască sistemul de joc al antrenorului şi să accepte un contract până în decembrie, când speram să revină Drăguşin“.

Drăguşin: Şi eu dacă nu jucam la adevărata valoare puteam pleca

Întrebat ce părere are despre plecarea lui Rade Dzambic, pivotul Ionuţ Drăguşin a spus că doar rezultatele bune vor aduce oamenii la sală: „Eu de trei luni stau mai mult prin spitale. E greu să vorbesc din exterior. Rezultatele ţin publicul la sală. În condiţiile în care nu sunt rezultate, cineva trebuie să plece. Acum poate sunt cam dur, dar trebuie să facem linie, vedem cine s-a integrat şi cine nu. Se pare că mult mai bine integrat anul acesta este Sokk. Deciziile nu le iau, dar trebuie să fim profesionişti. Baschetul nu înseamnă băieţi buni. Dacă câştigăm cinci meciuri la rând, va fi sala plină. Aşa se face peste tot. Există o perioadă de patru cinci luni, apoi se trage linie şi se fac schimbări. Probabil şi eu dacă nu mă accidentam şi nu jucam la adevărata mea valoare era de înţeles să plec şi eu. Această echipă nu trebuie să existe doar prin Rade, Drăguşin, Seals şi Bureau, ci printr-un joc colectiv şi rezultate“.
Înainte de plecare, Rade Dzambic le-a mulţumit fanilor pentru susţinere, prin intermediul unui site de socializare: „Mulţumesc tuturor fanilor mei pentru că m-au susţinut pe mine şi echipele unde am jucat în ultimii şase ani. A fost o plăcere să joc pentru voi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS