11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTopchov nu mai este alb-albastru

Topchov nu mai este alb-albastru

Pivotul sosit în urmă cu două luni la SCM-U Craiova s-a despărţit de echipa olteană din două motive: nu a dat randamentul scontat şi oricum contractul său expira la sfârşitul acestui an.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a rămas cu şapte jucători străini, după ce pivotul Sasha Topchov s-a despărţit de colegii săi deoarece evoluţiile sale nu au fost mulţumitoare.
Jucătorul cu dublă cetăţenie, sârbă şi bosniacă, care venise la SCM-U la sfârşitul lunii octombrie, avea contract pe o perioadă de trei luni.
Topchov fusese adus în Bănie de către tehnicianul Andelko Mandic, ca înlocuitor pentru Ionuţ Drăguşin (accidentat înainte de debutul campionatului) şi spera să ajute echipa. „Am venit la SCM-U să ajut, chiar dacă am un contract pe o perioadă scurtă. Vreau să mă integrez în lot şi să mulţumesc suporterii. Am avut şi alte oferte, dar am ales Craiova deoarece aici este antrenor Andelko Mandic, fostul meu coechipier de la CSM Oradea, dar şi Nemanja Maric, jucător care până vara trecută a fost, de asemenea, la Oradea, chiar căpitanul echipei. Îi cunosc pe cei doi, sunt serioşi, şi am încredere că vom face treabă bună“, spunea la prezentarea oficială Sasha, care venea de la CSM Oradea, echipă cu care în sezonul trecut câştigase medalia de bronz.
Numai că parcursul pivotului de 33 de ani nu a fost deloc conform aşteptărilor sale, ale staff-ului tehnic, dar mai ales ale fanilor. În Liga Naţională, Topchov a jucat şapte meciuri (în total 68 de minute, 30 de puncte), unde a avut medii pe partidă de 4,3 puncte, 1,7 recuperări. În Liga Balcanică, Topchov a jucat tot şapte meciuri (97 de minute, 42 de puncte), cu o medie de 6 puncte marcate şi 2,9 recuperări.
Pentru că nu a prins lotul pentru meciul trecut de la Timişoara, Topchov şi conducerea clubului s-au hotărât să încheie colaborarea, iar contractul lui oricum expira la sfârşitul acestei luni. „Topchov nu a dat randamentul dorit, Bogdan Popescu a fost aproape singur sub panou în apărare şi am avut de suferit în multe partide. Oricum, contractul lui Sasha expira la sfârşitul lunii decembrie“, a spus Marius Toma, managerul oltenilor.

Înlocuit cu un american masiv

Pivotul de 2,05 metri va fi înlocuit rapid. Nu de Ionuţ Drăguşin, care va fi refăcut cel mai devreme la finalul lunii februarie, ci de un american masiv al cărui nume nu a fost încă dezvăluit de conducătorii echipei.
În ceea ce priveşte capitolul plecări nu se ştie nici la cine va renunţa antrenorul Milan Nisic, dar aceste lucuri vor fi făcute publice după ultimul joc oficial din acest an, cel de duminică (ora 20.00), de acasă, în compania campioanei CSU Asesoft Ploieşti.
La acea partidă la care va fi prezent şi un Moş Crăciun îmbrăcat în alb şi albastru, spectatorii sunt chemaţi să aducă jucării de pluş, pe care le vor arunca pe parchet şi care ulterior vor ajunge la copiii nevoiaşi.

Seals, MVP-ul etapei

Jucătorul care a contribuit cel mai mult la victoria alb-albaştrilor la Timişoara, săptămâna trecută, americanul LeVar Seals, a fost desemnat de site-ul de specialitate Totalbaschet MVP-ul etapei a 12-a din Liga Naţională. Dacă în sezonul trecut craiovenii obţineau frecvent această distincţie, în această ediţie de campionat este pentru prima dată când un sportiv de la SCM-U este desemnat jucătorul etapei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS